Hasznos alkalmazás

2023.07.16. 09:00

Megsérült a gyermek? Ez az ingyenes mobilapplikáció mutatja, hogy mit tegyen!

Bármennyire is óvjuk a gyermekünket, a nyári szünidőben bármikor előfordulhatnak kisebb-nagyobb balesetek, sérülések. Leeshet a fáról a lurkó, megégetheti magát kerti sütögetés közben. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány egy ingyenes applikációja abban segít a szülőknek, nagyszülőknek, hogy mit tegyenek a baleset utáni legértékesebb percekben, mikor hívjanak mentőt. Érdemes letölteni!

MW

Illusztráció

Forrás: Gyermekmentő Alapítvány/ Facebook

Alkartörés, égési sérülések, magasból esés, fulladás – ezek a balesettípusok a leggyakrabban nyáron, a szünidő alatt következnek be – magyarázta Gesztes Éva, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány (MGYA) szakmai igazgatója, intenzív terápiás szakorvos, aki huszonöt éve dolgozik gyermekmentőként, így nem egyszer tapasztalta, hogy a szülők nem tudják, mi a teendő, tétlenül várják a mentőket.  

– A Magyar Gyermekmentő Alapítvány ingyenes applikációja segít, hogy a szülők, nagyszülők vagy épp a pedagógusok a legértékesebb perceket ne vesztegessék el. Az alkalmazásnak hála könnyen el tudjuk dönteni, mit tegyünk a kisebb balesetek esetében, mikor hívjunk mentőt a gyermekünkhöz, és mi az, amit a segítség megérkezéséig mindenképp meg kell tennünk – foglalta össze a szakorvos június végétől már elérhető mobilalkalmazás lényegét. 

Az ingyenesen letölthető applikációban az egyes vészhelyzetekre kattintva tíz másodperces videót látunk az azonnali teendőkről, majd alatta szöveges leírást is találunk. Különösen nagy segítség lehet ez az alkalmazás nyáron, amikor távol vagyunk az otthonunktól, kirándulunk, fürdőzünk a szabadban és egy baleseti helyzetben gyorsan elérhető tanácsra szorulunk

– sorolta a gyermekmentő. 

Az alábbi rövid videóban például azt mutatja, hogy mi a teendő, ha a gyermek magasból leesik. 

A kerti sütögetés sem veszélytelen – a gyermekmentők a nyári időszakban gyakran találkoznak olyan esetekkel, amikor az örömből üröm lesz, azaz égési sérüléssel végződik a grillezés. A Magyar Gyermekmentő Alapítvány telefonos alkalmazásban ezzel kapcsolatban is értékes információkat kaphatnak a szülők, nagyszülők, pedagógusok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!