Galaxy Watch Active2

2020.09.29. 06:00

Bedobta a Samsung frissítése az idei újdonságokat is

A szoftverfrissítés a koreai óriásvállalat idén bejelentett csúcskészülékein elérhető egészségügyi, kommunikációs és hálózati funkciókat hozza el.

Forrás: Shutterstock

A Futáselemzés funkcióval a felhasználók javíthatnak az idejükön, fejleszthetik a technikájukat és a sérülésveszélyt is csökkenthetik. A frissítés után különálló elemzések készíthetők több tényezőre lebontva, olyan egyedi mérőszámokkal, mint például az aszimmetria, a ritmus, a merevség, a vertikális kilengés, a talajérintések száma és a levegőben töltött idő, amelyek alapján hatékonyabbá tehető a mozgás.

Az újonnan érkező lehetőségek között megtalálhatók a VO2 max, az edzés közbeni maximális oxigénfelvételi szintre vonatkozó adatok. Ez a mérőszám széles körben használható a sportolók fittségének és lehetséges teljesítményének meghatározására, és alkalmas az egyéni fejlődés követésére is, így segítheti az állóképesség növelését.

Az új Esésérzékelés funkció segítségével a felhasználóknak akár távol élő szeretteikről is gondoskodhatnak. Amennyiben a rendszer azt érzékeli, hogy a felhasználó eleshet vagy elesett, automatikusan SOS üzenet küldésére ad lehetőséget, akár négy, előre meghatározott kontaktnak.

Az okosórán kapott értesítés esetén nincs szükség a telefon bekapcsolására, hiszen a Galaxy Watch Active2 a frissítéssel támogatja a hangulatjelek és fényképek megjelenítését is, így azok azonnal megtekinthetők. A Gyors válasz funkcióval az eszköz válaszjavaslatot tesz a fejlett képfelismerő technológiának köszönhetően mind az üzenetek, mind pedig a fotók esetében: így a felhasználók akkor is teljes válaszokat küldhetnek, ha éppen sietnek valahová.

Ha üzenet érkezik, az okosóra automatikusan megjeleníti a csevegési előzményeket, s azonnal folytatható a beszélgetés. Nincs szükség az eszközök közötti állandó váltásra, több fontos funkció is használható közvetlenül a csuklóról.

A legújabb frissítéssel a legnépszerűbb, szórakoztató válaszlehetőségek is elérhetővé válnak. Mostantól mind az AR Emoji matricák, mind pedig a Bitmoji matricák közvetlenül az óráról is elküldhetők.

A felhasználók könnyen lejátszhatják a kedvenc zenéiket a telefonjukról. A frissítéssel a zenehallgatás zökkenőmentes lesz, akár az okostelefont, a Galaxy Buds készüléket vagy az okosórát használják.

A Galaxy Watch Active2 mostantól támogatja a görgetésrögzítési funkciót, így amikor képernyőkép készül az okosórával, a rendszer automatikusan elküldi azt a csatlakoztatott okostelefonra. Ezáltal rögzíthetők az üzenetváltások, az edzésekkel kapcsolatos információk és még sok más adat, amelyek így gyorsan menthetők későbbi használatra.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!