Sport

2016.10.28. 19:52

DVSC-TVP: hatalmas pofon az ifjú mosonmagyaróváriaktól

Debrecen - Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 6. fordulójában a DVSC-TVP a Mosonmagyaróvár vendégeként bizonyíthatott péntek este. A lokistáktól nem lépett pályára sérülés miatt Bobona Klikovac, Horváth-Pásztor Bettina és Anna Punyko.

Debrecen - Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 6. fordulójában a DVSC-TVP a Mosonmagyaróvár vendégeként bizonyíthatott péntek este. A lokistáktól nem lépett pályára sérülés miatt Bobona Klikovac, Horváth-Pásztor Bettina és Anna Punyko.

A Mosonszolnok Sportcsarnokban megrendezett találkozón a cívisek kezdtek jobban, 3–1-re vezettek, ám gyorsan fordult a kocka, a hazaiak átvették a vezetést. A fiatal óváriak a vártnál sokkal jobban, míg a debreceniek a reméltnél rosszabbul játszottak. Rengeteg volt a technikai és taktikai hiba a piros-fehéreknél, s amíg korábban ilyen helyzetekben Karina Jezsikava a hátára vette a csapatot, most nem ment a fehérorosz játékosnak, viszont Sirián Szederke rendre eredményes tudott lenni. A félidőben 11–10-re vezettek a vendéglátók, akik négy hetest is kihagytak, ebből háromszor Lajtos Nóra védett.

A szünet után fej fej mellett haladtak a csapatok, nagyobb előnyt egyik gárda sem tudott kiharcolni. A hajdúságiaknál Siska Pálma és Csáki Viktória személyében olyan kézisek lőtték rendre a gólokat, akik eddig nem sok lehetőséghez jutottak korábban. A végjátékhoz érve teljesen nyílt volt a találkozó, végül az exdebreceni tréner, Varga József együttese 25–24-re nyert. A DVSC-TVP így – nagy meglepetésre – nem várt vereséget szenvedett.

A Loki legközelebb november 9-én, szerdán 18 órától lép pályára a bajnokságban, a debreceniek az Alba Fehérvár KC-t látják vendégül a Hódos Imre-sportcsarnokban.

HBN


MESTERMÉRLEG

Varga József: Büszkék lehetünk arra a győzelemre, amit kiharcoltunk egy jó Debrecen ellen. A hétméteres lövéseket még gyakorolnunk kell.

Tone Tiselj: Voltak hiányzóink, rosszul játszottunk, és megérdemelten nyert a hazai csapat.


MOSONMAGYARÓVÁRI KC–DVSC-TVP 25–24 (11–10)

Mosonszolnok, 300 néző. V: Horváth R., Marton B.

MOSONMAGYARÓVÁR: Szemerei – Katona 3, Kiss N. 1, Gyimesi 3, DOMBI 2, Bouti 2, BIZIK 7 (2). Csere: Sztojak, Wéninger (kapusok), LAKATOS R. 6, Hajtai, Csala 1. Edző: Varga József

DEBRECEN: Lajtos – Varsányi, SIRIÁN 2, Jezsikava 3, Marincsák, Garbuz 5, Kelemen É. 1. Csere: CSÁKI 5 (1), SISKA 6 (1), Tóth M. 1, Deszpotovics 1. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–3. 14. p.: 6–5. 26. p.: 8–5. 36. p.: 13–12. 41. p.: 15–15. 48. p.: 19–20. 53. p.: 22–21

Kiállítások: 8, ill. 10 perc

Hétméteresek: 8/2, ill. 4/2


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!