DExpo: mindent egy helyen az egyetemről

Akt.:
DExpo: mindent egy helyen az egyetemről
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Az egyetemi élet minden területét bemutatják a nyílt napon.

Debrecen. Nem számít lógásnak, ha egy középiskolás szerdán vagy csütörtökön az egyetemi nyílt napra látogat, amiről igazolást is kap – jegyezte meg Bartha Elek oktatási rektorhelyettes a Debreceni Egyetem 11. DExpójának beharangozó sajtótájékoztatóján.

Sok más érvet is felsorakoztatott amellett, miért érdemes részt venni a rendezvényen, melynek célja, hogy megmutassa a leendő hallgatóknak, milyen lehetőségek várják őket, ha az intézményt választják a továbbtanuláskor.

A hallgatói önkormányzat aktivitását, folyamatos újító szándékát és a vele való szoros együttműködést emelte ki Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője az évek óta sikeres nyílt napok egyik zálogaként.

A rendezvényen minden kar életébe betekintést nyerhetnek az érdeklődők; köztük a böszörményi Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karéba is, melynek képviselői egy babaszoba közösségi foglalkozását hozzák el a debreceni főépületbe. Nemcsak az igen széles képzési palettát (az országban egyetemen oktatott 14 képzési területből 13 elérhető Debrecenben) ismerhetik meg a diákok, hanem a nemzetközi kapcsolatokról, sportéletről, a hallgatóként már a tudományban való részvétel lehetőségeiről is tájékozódhatnak. Mindkét napon valamennyi program elérhető lesz – hangzott el.

Játékosan is

– Azt akarjuk bemutatni, mire számíthat az, aki a Debreceni Egyetemet választja: milyen kiadásokra, ösztöndíjra, kollégiumi elhelyezésre, munka- és továbbképzési lehetőségekre. Minderről külön kiadványt is készítettünk – mondta Rőfi Mónika. A diákokat játékos formában is igyekeznek tájékoztatni: DExpo-mozi popcornnal, körbejárható, interaktív standok, egy összeszerelhető és „kipróbálható” vitorlázó repülőgép is a kedvcsinálók közt szerepel, valamint egy társasjáték, melynek révén 20 perc alatt „végezhetik el” az egyetemet a középiskolások, a gólyatábortól a „DExpo-diplomáig”.

A hallgatói önkormányzat maga is önálló standdal készül, ahol elsősorban a kollégiumi elhelyezésről, képzésen kívüli programokról, egyetemi sportéletről kaphatnak tájékoztatást a látogatók.

HBN–SzT
hirdetés