Defibrillátort adományozott Hajdúsámson önkormányzata

Defibrillátort adományozott Hajdúsámson önkormányzata
© Fotó: Vincze Tamás
Hajdúsámson – A város önkormányzata jótékonysági koncertet szervezett februárban abból a célból, hogy a hajdúsámsoni központi ügyeletet segítse egy Lifepak 12 típusú defibrillátor megvételében.

A Hajdúsámson Fejlődéséért Közalapítvány számlaszámára is vártak pénzbeli adományokat azoktól, akik szerették volna támogatni e nemes kezdeményezést.

Az összegyűlt pénzt – több, mint 780 ezer forintot – Antal Szabolcs polgármester május 1-jén ünnepélyes keretek között adta át az ügyelet vezetőjének, dr. Bíró Lajosnak. A defibrillátor megvételéhez szükséges további összeget, közel félmillió forintot Hajdúsámson Város Önkormányzata biztosította – ebből két pótakkumulátorra is futotta.

A műszer hivatalos átadójára október 29-én került sor a polgármesteri hivatalban, amikor dr. Bíró Lajos elmondta, hogy immár a legjobban felszerelt ügyeletnek számít a helyi. Köszönve ezt annak a több funkciós defibrillátornak is, amely tud például EKG-t készíteni, monitorozni, de szívritmuszavarok megszüntetésére, pacemakerezésre is használható.

HBN


Átadó ünnepség

Október 29-én Batthyány-Strattman László születésnapja alkalmából ünnepelték az egészségügy dolgozókat Sámsonban, ekkor volt az új műszer hivatalos átadója is. Dandé Lászlóné alpolgármester köszöntötte a vendégeket, és átadta a város Egészségért-díját dr. Kuun József nyugdíjba vonuló fogszakorvosnak, aki 1980-tól dolgozott Hajdúsámsonban. Ő végezte egyedül a gyermekek és felnőttek fogászati ellátását évtizedeken át, s a szűrővizsgálatokról is ő gondoskodott. Érdekesség, hogy párjával, Marikával dolgoztak együtt. Ő volt az asszisztense.

Fotó: Vincze Tamás Fotó: Vincze Tamás ©