Helyi közélet

2017.07.31. 13:00

Olvasói levél: Kimaradt a beszámolóból...

Debrecen - <em>A Naplóban július 5-én, Rekorddal zárult a legendás fesztivál közölt írást a Nagyváradon megrendezett V. Szent László-napokról, azt szeretném kiegészíteni.</em>

Debrecen - A Naplóban július 5-én, Rekorddal zárult a legendás fesztivál közölt írást a Nagyváradon megrendezett V. Szent László-napokról, azt szeretném kiegészíteni.

Valóban igen sikeres volt a debreceniek jelenléte, közöttük a méltánytalanul elhallgatott Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület 16 fős delegációja megjelenése is. Közülük hárman a Népművészet Mestere címmel kitüntetettek, a többiek népi iparművészek. Köztük az országos hírű Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola fazekas tanulói mesterükkel együtt. Mások mellett az ő alkotásaik is ki voltak állítva az említett „népművészeti értékek bemutatóján” a várban. Ők vállalták az egész napos kézműves-bemutatóval járó fáradságot, képviselték a megye és a megyeszékhely kortárs népművészetét.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy láttathassuk az alkotás folyamatát, a látogatók személyesen találkozzanak mestereinkkel, beszélgetés alakuljon ki közöttük, amely nélkül nincs tudás-ismeret átadás, kapcsolat az alkotó és a befogadó között. Ezért örültünk a meghívásnak, de elvárjuk, hogy ne maradjon a jelenlétünk említés nélkül, ha már nem kerülhetett az előzetes majd az utólagos sajtóhírekbe sem.

- Hubert Erzsébet, az egyesület elnöke -


[related-post post_id="3539630"]

[related-post post_id="3537925"]

[related-post post_id="3530168"]

[related-post post_id="3530070"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában