HAON Sziréna

2018.03.01. 10:03

Lángoló góré, kidöntött oszlop, felfeszített ajtó – szerda az életmentőknél

Hajdú-Bihar - Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát – figyelmeztet a rendőrség.

Hajdú-Bihar - Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát – figyelmeztet a rendőrség.

Jelentősebb feladathoz csak délután riasztották a megyénkbeli tűzoltókat szerdán: ötven négyzetméteres melléképület és a mellette található góré teljes terjedelmében lángolt Debrecenben, a Biczó István kertben. A tűzoltók két vízsugárral oltották el. A melléképületben lévő nyolc birka elpusztult.

Fotó: katasztrófavédelem

Egy munkagép villany- és telefonoszlopnak ütközött szerdán délután Balmazújvároson, a Pacsirta utcában. A szakemberek a vezetéket áramtalanították, majd a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a elvégezték a műszaki mentést.

Fotó: Matey István

Késő délután Debrecenbe, a Piac utcára riasztották a helyi tűzoltókat, egy negyedik emeleti lakásba kellett bejutniuk. A tűzoltók felfeszítették az ajtót, és az ott élő idős embert átadták a mentőszolgálatnak.

A megyénkben szolgáló mentők 188 feladatot láttak el az elmúlt 24 órában.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök ugyanebben az időintervallumban egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, akik közül nyolc főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg egy főt körözés alapján. A rendőrök huszonkilen személyt állítottak elő, köztük tizenegy főt bűncselekmény gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tíz esetben történt.

A rendőrség sajtószóvivője kiemelt egy esetet: ittas vezető okozott balesetet. Egy 43 éves debreceni férfi február 28-án 17 óra körül autóval közlekedett a Jerikó utcán, majd a Füredi szervizút kereszteződésénél balra kanyarodott és nekiütközött egy ott forgalmi ok miatt várakozó gépkocsi hátsó részének. A baleset során személyi sérülés nem történt. Az intézkedő rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A sofőr ellen – a vezetői engedély elvétele mellett – eljárást indítottak.

HBN


[related-post post_id="3781644"]

[related-post post_id="3781902"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!