Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.23. 18:01

Demecseri Iskolaavatás – iskolapéldaként

<p>Demecser - Az iskola hat új tanteremmel, 1200 adagos konyhával, étteremmel és sportcsarnokkal bővült. Ünnepeltek péntek délután Demecserben. <dia width="850" height="630" alt="Demecseri Iskolaavatás 2007.11.23. I."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Demecseri_Iskolaavat_s_2007_11_23__I_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Demecseri Iskolaavatás 2007.11.23. I." /></a></dia>&#160;<dia width="850" height="630" alt="Demecseri Iskolaavatás 2007.11.23. II."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Demecseri_Iskolaavat_s_2007_11_23__II_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Demecseri Iskolaavatás 2007.11.23. II." /></a></dia></p>

Iskolaavatás – iskolapéldaként

Ünnepeltek péntek délután Demecserben. Tagadhatatlan: az újabb szép épülettel, a Demecseri Oktatási Centrum (DOC) felújításával és bővítésével a fiatal város is karakteresebb arculatot öltött. Az iskola diákjai gyönyörűséges műsorral köszöntötték ezen ünnepen a szép számban megjelenteket. A záró számként felcsendülő filmsláger, a Híd a Kwai folyón, amelyet a mindössze egyéves zenekar és a mazsorettek mutattak be nagy közönségtetszéssel, e napon szimbolikus értelmet is nyert. A közös szándék és a töretlen megvalósítás hídja eme szép épületet produkálta.

A kilenc múzsa

Erről a „hídról” beszélt Kiss Gyula demecseri polgármester, aki a helyi képviselő-testület törekvő akarata mellett a további közös szándék megvalósulását látta a DOC épületében, amely mintegy 560 millió forintba került.

– A 345 millió forint állami támogatáshoz még jó adag saját erőre volt szükség, de sikerült előteremteni. A DOC-nak Berkesz és Székely iskolásaival immár kilenc tagintézménye van, a város a mikrokörnyezetében méginkább igyekszik kiteljesíteni ezt a vezető szerepkört – mondta a polgármester.

Az új áldozattal jár

– Annak a közösségnek és annak az országnak van jövője, amely azért áldozatot mer vállalni. Minden újban ott az áldozatvállalás nem könnyű terhe is, anélkül nincs előrelépés – mondta Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára ünnepi beszédében.

Szabados József honatya a térség országgyűlési képviselőjének, Gazda László jókívánságait tolmácsolta, akinek, mint az ünnepségen elhangzott, személyes érdemei vannak a DOC megszépülésében.

Az iskola hat új tanteremmel, 1200 adagos konyhával és étteremmel, s egy szintén európai színvonalú sportcsarnokkal bővült. Ez utóbbit is egy torna keretében felavatták.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!