HAON - PR cikk

2015.10.06. 16:26

Két várba is ellátogatnak majd

Kikapcsolódásra vágyik? Tartson velünk Ön is október 17-én Sirokra és Egerbe! Ezúttal két várat fedezünk fel.

Kikapcsolódásra vágyik? Tartson velünk Ön is október 17-én Sirokra és Egerbe! Ezúttal két várat fedezünk fel.

Kirándulásunk első állomása Sirok, ahol a felújított várat tekintjük meg tárlatvezetéssel (a belépőt és a tárlatvezetést a részvételi díj tartalmazza). Sirok különleges, középkori erődítménye barlangvár: a Várhegy tetején és a szikla belsejében épült. A látogatóknak lehetőségük van a sajátságos hangulatú, labirintus-szerű helyiségek (folyosók, magtár, ciszterna, stb.) egyedi felfedezésére. Az alsó várban kiállítás, és a vár török időbeli mindennapjait megidéző film tekinthető meg.

Utunkat Egerben folytatjuk, ahol elsőként az Egri vár napja programjai keretében az Egri csillagok-túrán veszünk részt (a belépőt a részvételi díj tartalmazza). A Dobó István Vármúzeum minden év október 17-én rendezi meg Az Egri Vár Napját, amellyel az 1552-es hősies várvédelem emléke előtt tiszteleg. Haditorna-, illetve solymászbemutatóval, izgalmas szakmai és családi programokkal várják az érdeklődőket. A Vármúzeum kiállításai bemutatják a vár történetét, földalatti erődrendszerét, a középkori büntetési módokat és ezek eszközeit. Ezenfelül, szabadprogram keretében, ki-ki érdeklődésének megfelelően felfedezheti az igazi „meseváros” további nevezetességeit (fakultatív programok), például Magyarország második legnagyobb templomát, a Bazilikát; a Dobó teret, a város főterét, ahol Dobó István várkapitány szobrát láthatjuk; a minaretet, amely Európa legészakibb, török korból származó építménye; vagy az egykori érseki pincerendszert, amely az ország 7 építészeti csodájának egyike. Programunk végén indulás hazafelé, érkezés az esti órákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!