Debrecen hírei

2019.01.24. 16:59

Versenyképes nedűkkel a cívisvárosban

Debrecen - Szombaton adják át a Magyar Bor Nagydíjakat a Déri Múzeumban.

Debrecen - Szombaton adják át a Magyar Bor Nagydíjakat a Déri Múzeumban.

A Magyar Borszakírók Köre harmadik alkalommal tette közzé a „Super 12” listát, melyen a magyar termelők által készített száraz és félszáraz, fehér-, illetve vörösborok legjobbjai szerepelnek. A Magyar Borszakírók Köre 26 tagot számlál, a tagok az elmúlt 5 év kóstolási tapasztalatai alapján fejenként 3-3 bort jelölhettek, majd többkörös szavazás alapján állt össze a két 12-es lista, melyről nemzetközi versenykörülmények között kiválasztották a Magyar Bor Nagydíj 2018 nyerteseit is.

Nagyot lépett előre

– Ezek a borok valóban kiválóak, bárhol, nemzetközi versenyen is megállnák a helyüket, többük egyébként más versenyeken is szerepelt. A „Super 12” listára felkerülés megerősíti azt, hogy ezek a borok nagyon jól sikerültek – mondta el dr. Kosárka József, a Magyar Borszakírók Körének elnöke, nemzetközi borakadémikus csütörtök délután a Déri Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

– Debrecenben a borkultúra nagyot lépett előre az elmúlt néhány évben. Különböző borkereskedések eladásaiból látszik, hogy sok minőségi bort lehet eladni Debrecenben – beszélt tapasztalatairól dr. Angi János múzeumigazgató.

A borbemutatóval egybekötött díjátadó ünnepség szombaton 15 órakor kezdődik a Déri Múzeumban; 11 borvidékről 19 pincészet csaknem 60 borral képviselteti magát.

KD


[related-post post_id="4111492"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!