Debrecen hírei

2019.01.04. 14:19

Sporttal és táplálkozással az egészségért

Debrecen - Leginkább a címben szereplő dolgokkal próbálják megőrizni az egészségüket a megkérdezett járókelők.

Debrecen - Leginkább a címben szereplő dolgokkal próbálják megőrizni az egészségüket a megkérdezett járókelők.

Nálam az egészségvédelem most azt jelenti, hogy rendszeresen sportolok. Hetente három-négy alkalommal körülbelül tíz-tizenkét kilométert futok, de enni is szeretek, ezt mozgással ellensúlyozom.

Igyekszem egészségesen táplálkozni, napi egy órát sportolok, sok vizet iszom, ha az időm engedi, biciklivel közlekedem, és laborvizsgálatokra járok, hogy ellenőrizhessem, minden rendben van-e.

Sportolni szeretnék, de jelenleg a baba mellett ezt nehéz megoldani. De odafigyelek az egészséges étkezésre, szedek vitaminokat, és a hidegben felöltözöm, hogy megelőzzem a betegségeket.

Én azt gondolom, az első a lelki egészség, ha a lelkünk ép, akkor testi egészségünk is rendben van. Ezért emberi kapcsolataimat ápolom, és jógázom, tornázom rendszeresen, hetente egyszer.

Hetente ötször járok edzőterembe, és egészségesen étkezem: sok zöldséget, tehát rostot fogyasztok, figyelek a fehérjebevitelre, kerülöm a zsírt, szedek vitaminokat és omega-3 és -6 zsírsavat is.

HBN | Fotók: Kiss Annamarie

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!