Debrecen hírei

2019.01.16. 09:35

Igazi műalkotások kávéból

Debrecen - Két hét intenzív felkészülés alatt naponta közel két karton tejet használt el.

Debrecen - Két hét intenzív felkészülés alatt naponta közel két karton tejet használt el.

Seres Norbert, egy belvárosi kávézó baristája második helyezést ért el a Magyar Latte Art Bajokságon, ahol tulipáncsokrot, nyuszit és baglyot rajzolt ki a tejjel a csészében gőzölgő eszpresszóra. Tünékeny alkotásai elnyerték a zsűri tetszését, azonban egy technikai hiba miatt lecsúszott a dobogó legfelső fokáról, így a világbajnokságra nem tudta kvalifikálni magát.

– Nagyon összetett pontozási rendszer van a bajnokságon, nemcsak a kávé kinézetét értékelik, hanem a megjelenést, az eszközök és a munka tisztaságát, továbbá az is szempont, hogy mennyi kávét pazarol, és mennyi tejet használ a barista – beszélt Seres Norbert a versenyről. A Latte Art Bajnokságon háromszor két lattét kellett készítenie, kettőt szabad öntéssel, a harmadiknál pedig már eszközt is lehetett használni.

– Nézik azt is, hogy mennyire bonyolult a minta, fontos, hogy többféle elemet tartalmazzon, vannak az alap minták; szívecske, tulipán, rozetta, ezeket kombináljuk össze.

A biztos kéz, rengeteg gyakorlás és kreativitás elengedhetetlen volt a megmérettetésen a néhány perces művelet végrehajtására.

KD | Videó: Hírek360.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!