Debrecen hírei

2019.01.09. 08:18

Havazás: most a közlekedők biztonsága a legfontosabb

Debrecen - A havazás miatt a Dehusz továbbra is készültségben van.

Debrecen - A havazás miatt a Dehusz továbbra is készültségben van.

A következő napokra is havazást jósolnak a meteorológusok, így az utakat folyamatosan takarítják a Dehusz munkatársai.

– A legfontosabb, hogy azoknál a kereszteződéseknél, ahol nagy a forgalom, és több gyalogátkelőhely is van, a csúszásveszély miatt biztonságossá tegyük az utakat. Ilyen például az Árpád téren és az Egyetem sugárúton található kereszteződés – mondta a Naplónak Pethe Tamás, a Dehusz Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

– Csaknem 250 fővel dolgozunk azon, hogy a debreceni utak biztonságosak legyenek. Tizenhat tárolót helyeztünk el városszerte az utcákon, ahonnan a munkások talicska segítségével juttatják el a síkosságmentesítő só-homok keveréket a csúszós felületre. Az általunk használt anyag környezetbarát, 80 százalék homokból és 20 százalék sóból áll. Mivel a következő napokban is havazásra számíthatunk, teljes kapacitással dolgozunk egész héten – tájékoztatott Pethe Tamás.

– A nagy forgalmú gyalogátkelőhelyek mellett prioritást élveznek a kerékpárutak is, hiszen a fagyos, havas úton kimondottan veszélyes biciklizni.

Fokozott figyelmet fordítunk az iskolákhoz és az óvodákhoz vezető járdák, valamint a közösségi közlekedési megállóhelyek biztonságossá tételére is.”

Kérdésünkre Pethe Tamás arról is beszámolt, hogy a hidegre tekintettel az utcákon dolgozó négy-öt fős munkacsoportok igény szerint meleg teához juthatnak, és már a telephelyről meleg itallal feltöltött palackokkal indulnak dolgozni.

Téli utcakép a Petőfi téren | Forrás: Youtube / László Majoros

SZD


[related-post post_id="4101788"]

[related-post post_id="4101735"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!