Debrecen hírei

2018.12.13. 19:34

Gyerekek és nevelőszülők ünnepeltek

Debrecen - Az összejövetelen kicsik és nagyok is felejthetetlen élményben részesültek.

Debrecen - Az összejövetelen kicsik és nagyok is felejthetetlen élményben részesültek.

  • Közös hálaadásra gyűltek össze csütörtök délután a Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat gyermekei és nevelőszülői.
  • A Nagytemplomban megrendezett karácsonyi ünnepségen a régió különböző településeiről érkeztek családok, hogy együtt adjanak hálát az elmúlt esztendőért. A tízéves Református Nevelőszülői Hálózat – vállalásához hűen – a krisztusi szeretet továbbadásával gondozta a gyermekeket és támogatta a nevelőszülőket ebben az évben éppúgy, mint egész fennállása alatt.
  • Az ünnepségen igei köszöntést mondott Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, valamint köszöntőt mondott Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának vezetője is.
  • Az abaújvári bábmissziós csoport műsorát követően a nevelőszülői hálózat gyermekei tartottak előadást. A legkisebbek számára a várva várt pillanat mégis az volt, amikor a műsorszámokat követően átvehették ajándékaikat.
  • A Református Nagytemplom adott otthont annak a karácsonyi összejövetelnek, melyet az idén tízéves Református Nevelőszülői Hálózat rendezett a nevelőszülőknek és az általuk gondozott gyerekeknek. Az ünnepségen Fekete Károly püspök úgy fogalmazott: a templom előtt felállított jászol arra az istállóra utal, ahol az első karácsonyon megszületett Jézus. Ez a barlang nyitva volt a világra, és ez azt jelképezi, hogy az egész Föld nyitott volt a Megváltó érkezésére. Ez a legendás együttes, melyet meg lehet formálni egészen kicsiben és emberméretű figurákkal is, arra a teljességre utal, hogy Jézus Krisztus megtestesülésével, megszületésével az anyagi, a szellemi és a lelki világ, így az egész teremtettség ajándékot kapott. Ez a mi városunk betleheme. Minden betlehem közepén Krisztus áll, hiszen őt hívjuk, hogy megszentelje ünnepünket. Ez a Krisztus-közép nem múlik el a mindennapokkal, hanem az életünk közepe lehet. Sokfelől jöttünk, sokfélék vagyunk, de ez Isten népe. A mi megváltónk született meg, ezért örvendezzünk – fogalmazott Fekete Károly.

    Soha nem vagyunk egyedül

    Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának vezetője is köszöntötte a vendégeket. – A karácsony talán legfontosabb üzenete az, hogy soha nem vagyunk egyedül. Itt, a templomban is olyan gyerekek vannak, akik nincsenek egyedül, akiket nevelőszülők segítenek a tanácsadók, szakmai vezetők segítségével. De ez az emberi oldal önmagában kevés lenne, hiszen Isten az, aki soha nem hagy minket egyedül. Vannak, akik támogatják és szeretik a gyerekeket, próbálnak számukra családot nyújtani, családot pótolni. Nehéz év áll mögöttünk, de abban bízom, hogy az Isten iránti hűség összetart bennünket – hallhattuk a szeretetszolgálat irodavezetőjét.

    SzD

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!