Debrecen hírei

2018.12.10. 12:46

Aszfalton a Csengő utcán

Debrecen - Az új útnak köszönhetően könnyebbé vált a debreceni Kossuth-gimnázium megközelítése.

Debrecen - Az új útnak köszönhetően könnyebbé vált a debreceni Kossuth-gimnázium megközelítése.

Nem cseng már a debreceni Csengő utcán élők füle a kátyús, kavicsos úton hangosan csörömpölő autók miatt. Elkészült ugyanis az aszfaltos útburkolat. Így esős időben is biztonságosan tudják használni az utat a Sóház városrészben élők és az oda, például az adóhivatalba és a Kossuth-gimnáziumba járók – jelentette be Pankotai László, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Két autó is elfér egymás mellett

Elmondta: a Csengő utca útépítési munkálatai november 7-én kezdődtek. A Hajnal utcai csatlakozásától indulva az Alkotmány utcáig összesen 177 méter hosszan kapott az utca szilárd burkolatot, átlagosan 5 méter szélességben. Az út egyik oldalán szegélyköveket is elhelyeztek. A 31,4 millió forintba kerülő kivitelezés december 7-én fejeződött be.

12 utcát burkoltak, burkolnak

Az Új Főnix Terv részeként, városi költségvetésből a Csengő utcával együtt idén 10 utcában végeztek útépítést, összesen csaknem 400 millió forint értékben – közölte ugyanott Balázs Ákos, a debreceni közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője. Elmondta: a Harsona, a Gönczy Pál, a Szőlőskert, a Szarvas, az Új, a Kisdobos, a Kismarja utcában, a Gohér utca első ütemében, valamint a Szitakötő közben terítettek le aszfaltot. Még ebben az évben a Fokos és a Szilva utca is sorra kerül.

A Laktanya utca járdával együtt

Balázs Ákos arról is beszélt kérdésünkre válaszolva, hogy nagy felületű aszfaltozásokra is jelentős összeget, 230 millió forintot fordított Debrecen. Az ilyen munkáknak köszönhetően megújult az Ondódot az M35-ös autópályával és a Kishegyesi úttal összekötő Kádár dűlő, a Kardos Albert utca, a Szombathi István utca és a Lorántffy utca. A Laktanya utcában – ahol a kivitelezés még folyik – nemcsak az útfelületet újítják fel, hanem a járdákat is – ismertette Balázs Ákos.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!