Debrecen hírei

2018.11.02. 15:37

Újra szól a híres orgona

Debrecen - A sorozat utolsó koncertje nemcsak élményt fog nyújtani, hanem emléket is állít.

Debrecen - A sorozat utolsó koncertje nemcsak élményt fog nyújtani, hanem emléket is állít.

Csorba Gergő orgonista ad koncertet a Debreceni Református Nagytemplomban november 4-én (vasárnap) 18 órától. Oboán közreműködik Bűdi Hella, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola tanára. Az alkalommal lezárul az idei zenés áhítatok sorozata. Az eseményen egy zenedarabbal az amerikai testvérgyülekezet egykori zeneigazgatójának, a napokban, 53 éves korában elhunyt Rob Fraziernek tisztelegnek.

Ahogyan az a szervezők közléséből kiderül, Csorba Gergő 1977-ben született a cívisvárosban. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán szerezte gitártanár-kamaraművész diplomáját 2003-ban, egyházzenész végzettségét pedig 2004-ben. 2006-ban a bécsi Zeneakadémia gitár szakán szerzett mesterfokozatot. A Debreceni Református Nagytemplom kántora rendszeresen ad orgonakoncerteket a hazai és külföldi közönség számára: tavaly, a reformáció 500. jubileumi évfordulója kapcsán németországi koncertturnén szerepelt, legutóbb pedig a tihanyi bencés apátságban szólaltatta meg a hangszerek királynőjét. A vasárnapi koncertre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!