Debrecen hírei

2018.11.06. 18:01

Nem lesz többet kátyú és sár a Csengő utcában

Debrecen - December közepére eltűnnek a gödrök az egyre nagyobb forgalmú mellékutcából.

Debrecen - December közepére eltűnnek a gödrök az egyre nagyobb forgalmú mellékutcából.

Leaszfaltozzák a debreceni Sóház városrészben található, a Hajnal utcát az Alkotmány utcával összekötő Csengő utca azon részét is, amelyet eddig zúzott aszfalttal igyekeztek stabilizálni. Pankotai László, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: a munkára elsősorban a szomszédban található Kossuth Gimnázium, illetve az adóhivatal miatt megnőtt forgalom miatt van szükség. De a Csengő utcán lakók, valamint az ott garázzsal rendelkezők is panaszkodtak, mondván esős időben kátyúk alakulnak ki. A 177 méter hosszú szakaszra 5 méteres szélességben terítenek majd le aszfaltot. A 31,4 millió forintos költségeket a város állja. A beruházás befejezése december 15-én várható.

A képviselő arra kérte az autósokat, hogy ez idő alatt fokozott figyelemmel közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett jelzőtáblákat.

Pankotai László kifejtette: az ő választókerületében ezután már csak a Zöldfa utca egy rövidke, zsák része, illetve a Hajnal utca a görögkatolikus templomnál lévő szervizútja marad burkolat nélkül.

A képviselő kérdésünkre arról is beszámolt, hogy a döntéshozók a NAV székházhoz vezető Alkotmány-, illetve Faraktár utca esetleges egyirányúvá tételén gondolkodnak.

A Sóház negyedben jövő tavasztól pedig megújulnak az elhasználódott parkok, játszóterek - tette hozzá Pankotai László.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!