Debrecen hírei

2018.11.28. 16:35

Mozgósítás: kizárólag a szervezet tagjainak

Debrecen - Ahogy 2013 óta rendszeresen, a jövőben is lesznek hasonló gyakorlatok.

Debrecen - Ahogy 2013 óta rendszeresen, a jövőben is lesznek hasonló gyakorlatok.

A debreceni Kölcsey Központban csütörtökön megtartandó polgári védelmi mozgósítási gyakorlattal kapcsolatban dr. Szekeres Antal, a debreceni polgármesteri hivatal címzetes főjegyzője azt közölte lapunkkal, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően Debrecen polgármestere 2013-ban megalakította a város települési polgári védelmi szervezetét. Az egységbe 750, debreceni lakóhellyel rendelkező, 18 és 65 év közötti korú, magyar állampolgárságú férfit osztottak be. Kiválasztásuk és a különböző egységekbe történő beosztásuk a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai iránymutatásával történt.

Kizárólag az egység tagjai

2013 óta rendszeresek a továbbképzések, mozgósítási gyakorlatok, és tekintettel arra, hogy ezek tartása jogszabályi kötelezettség, – a katasztrófavédelmi igazgatóság éves képzési tervében foglaltak szerint – a jövőben is várhatók további gyakorlatok, továbbképzések. Ezekre csak a települési polgári védelmi szervezet tagjai kapnak megjelenésre kötelező határozatot.

Nincs kapcsolat a katonákkal

A csütörtöki mozgósítási gyakorlatot és továbbképzést a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tartja, 285 fő polgári védelmi kötelezettség alatt álló érintett részvételével.

A magyar katonaság átalakítására vonatkozó belügyminiszteri javaslat és a debreceni polgári védelmi mozgósítási gyakorlat, illetve továbbképzés között összefüggés nincs – közölte dr. Szekeres Antal.

OCs


[related-post post_id="4063715"]

[related-post post_id="4063425"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!