Debrecen hírei

2018.11.12. 13:49

Fejtörést okoz a kerékpárút végződése a Széchenyi utcán

Debrecen - Furcsa ívben végződik Debrecenben a Széchenyi utcán kialakított kerékpárút.

Debrecen - Furcsa ívben végződik Debrecenben a Széchenyi utcán kialakított kerékpárút.

Merőben szokatlan módon ér véget a közelmúltban megépített kerékpárút Debrecenben, a Széchenyi utcán, a Nyugati utca saroknál. A belvárosból kifelé tartó biciklisek a Mechwart-középiskola előtt egy lámpaoszlopra szerelt behajtani tilos táblát látnak. Némi gondolkodás után ez még viszonylag könnyen megfejthető, hiszen a kerékpárút kétsávos, így a tábla a szembe jövő kerékpárosok oldalában való közlekedést tiltja.

Aztán az a kerékpáros átmegy a patika felőli oldalba, nagyot néz, hiszen ott igencsak érdekes megoldásokkal találkozik. Az orvosi rendelő előtti füves részre egy mindössze körülbelül 6-8 méter hosszú, félköríves aszfaltcsíkot épített a kivitelező. A félkörív túlsó vége a Széchenyi utcai autóforgalomba vezeti a biciklist. A csatlakozási pont előtt az aszfaltra egy elsőbbségadásra kötelező sárga háromszöget festettek fel. Ezt azonban nehéz észrevenni az információáradatban, hiszen kisebb „táblaerdőt” is elhelyeztek oda. Ezen a néhány méteren összesen hét jelzőtáblát számoltunk meg. Van itt például kerékpár­út, kötelező haladási irány, a kis útszakasz a nagyba való becsatlakozására figyelmeztető, a parkolóról, a rokkant parkolóhelyekről, a kerékpár­út végéről szóló, és persze egy oszlopon álló elsőbbségadás kötelező tábla is. Kicsivel hátrább még egy várakozni tilos táblára is fel lehet figyelni.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!