Debrecen hírei

2018.11.16. 18:44

A leukémiás kicsiknek segíthetnek a véradók

Debrecen - A Tündérkör Alapítvány immáron második alkalommal szervez „csodanapot”.

Debrecen - A Tündérkör Alapítvány immáron második alkalommal szervez „csodanapot”.

A debreceni Tündérkör Alapítvány és a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány véradási „csodanapot” szervez újra a leukémiás gyermekek javára, korlátozott – legfeljebb 150 fő – számban. November 17-én, szombaton várják az önkéntes segítőket az Országos Vérellátó Szolgálat Debreceni Regionális Vérellátó Központjában, a Bem téren 8 és 16 óra között.

Véradásra buzdítanak

Az alapítvány a legnépszerűbb közösségi oldalon eseményt is szervezett a szombati véradás kapcsán, mely fórumon lehet jelezni a részvételi szándékot. Hangsúlyozzák, csak az kattintson az „Ott leszek” gombra, aki tényleg el tud menni vért adni, ugyanis ennek alapján kalkulálnak a rendezvény akadálymentes lebonyolítása érdekében.

Az alapítvány munkatársai mindenkit arra buzdítanak, szóljanak a családtagoknak, barátoknak és ismerősöknek, hogy minél többen menjenek el segíteni a leukémiás gyermekeken. A véradóknak önzetlenségükért ajándékokkal is kedveskednek.

Az esemény bejegyzésében felhívják a figyelmet arra is, hogy a helyszínen hang- és képfelvételek készülnek majd, melynek kizárólagos birtokosa a Tündérkör Alapítvány. Azzal szabadon rendelkezhet a PTK idevonatkozó rendelkezéseit betartva. Ezekből többek között szóróanyagok és videoreklámok készülhetnek, melyeket az alapítvány szabadon publikálhat. Minden résztvevő a rendezvény területére lépéskor ráutaló magatartásával ezt elfogadja. A rendezvény területét jól láthatóan kijelölik szombaton, s csak ezen belül készülnek majd el a felvételek.

Az eseményre csütörtökig mintegy 70 ember jelezte a részvételi szándékát. A II. Csodanap a leukémiás gyermekekért rendezvényt a Tündérkör Alapítvány elsőként tavaly rendezte meg, akkor 60-an nyújtották segítő kezüket. A szervezők bíznak benne, hogy idén is sok „tündér” csatlakozik hozzájuk, s tettekkel segít a szavak helyett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!