Debrecen hírei

2018.11.21. 12:50

A Brains megmutatta új oldalát

Debrecen - Elektronikusból szimfonikusba váltottak, de igyekeztek megtartani a „Brains hangzást”.

Debrecen - Elektronikusból szimfonikusba váltottak, de igyekeztek megtartani a „Brains hangzást”.

Az elektronikus zenét játszó magyar Brains zenekar egy új oldaláról mutatkozott be a közönségnek. A zenészek a Debreceni Őszi Fesztivál keretében jártak a Kölcsey Központban, ahol szimfonikusokkal karöltve léptek színpadra. – A szimfonikus koncertet már régóta terveztük, de nem találtuk meg a megfelelő embert, akivel magas színvonalon meg tudtuk volna ezt valósítani. Nemrégiben a véletlen összehozott minket az Oscar-díjas Mindenki című film zeneszerzőjével, Balázs Ádámmal, aki örömmel mondott igent a közös munkára – nyilatkozták a Naplónak a zenekar tagjai. A Brains nagyon sok éve jár már a cívisvárosba és az utóbbi időben több telt házas dupla klubkoncertet adtak.

A szívünkhöz nőtt a város, így a sok élmény és az erős Brains-tábor miatt a turnéállomások tervezésénél az elsők között volt, hogy ide is jönnünk kell a szimfonikusokkal. Nem hagytuk volna ki semmiképp Debrecent!”

– mondták.

A Brains együttes neve szorosan összefonódik A Rock & Roll rugója című Tankcsapda szerzeménnyel, ugyanis az elektronikus zenét játszó fiatalok saját stílusukra formálták a rockos nótát. – Annak idején az MTV zenecsatorna keresett meg minket azzal az ötlettel, hogy csináljunk mi is egy Tankcsapda feldolgozást. Örömmel mondtunk igent és csaptunk le A Rock & Roll Rugójára. Nem volt túl nehéz dolgunk, ugyanis az elektronika mellett elég hangsúlyosak a rockosabb elemek is a zenénkben – idézték fel.

ND

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!