Debrecen hírei

2018.10.02. 14:19

Új járda a Vágóhíd utcán

Debrecen - Jövőre lehet zebra a Galamb utca Zsibogó felőli végénél.

Debrecen - Jövőre lehet zebra a Galamb utca Zsibogó felőli végénél.

Debrecen. Bár sokat vesztett korábbi népszerűségéből, de még ma is sokan járnak a debreceni Vágóhíd utcai Zsibogóba, illetve az annak közelében működő üzletekbe. Emiatt meglehetősen nagy a gyalogosforgalom a Vágóhíd utca és a Galamb utca kereszteződésében. Még sincs ott gyalogátkelőhely, így igen balesetveszélyes a terület.

Lehet zebra, lesz jó járda

Gond az is, hogy tönkrement a járda a Vágóhíd utca városból kivezető oldalán, a Galamb utcai sarok előtt, nagyjából 30 méteren.

Az egykori aszfaltrétegből többnyire csak némi kavics maradt. A mélyedésekben esős időben megáll a víz, az arra járóknak nagy tócsákat kell kerülgetniük. A polgármesteri hivatal közölte: a Vágóhíd utca és a Galamb utca csatlakozásánál, a Galamb utcai oldalba gyalogátkelőhely kijelölését idén nem tervezik, de a jövő évben, igény esetén megvizsgálják a kérdést.

Kifejtették: egy új gyalogátkelőhely létesítése nemcsak az útburkolati jel felfestéséből áll, hanem egyéb feltételeket is teljesíteni kell, például muszáj gondoskodni az éjszakai kivilágításáról.

A Vágóhíd utca és a Galamb utca csatlakozásánál lévő, 30 méteres, kátyús és vízállásos állapotú járda aszfalttal történő helyreállítását tervbe vette a hivatal.

OCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!