Debrecen hírei

2018.10.01. 17:35

„Nagykorú” lett az idősek hónapja

Debrecen - Évről évre egyre több debreceni nyugdíjas vesz részt az októberben nekik szóló rendezvényeken.

Debrecen - Évről évre egyre több debreceni nyugdíjas vesz részt az októberben nekik szóló rendezvényeken.

– A debreceni nyugdíjasklubok nem önállótlan, pityergő öreg bácsik és nénik gyülekezetei, hanem tetterősek és mindig szeretnének valamit csinálni – jelentette ki Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója a XVIII. Kortalanul Idősek Hónapja rendezvénysorozat nyitórendezvényén Debrecenben, a Kossuth utcai Belvárosi Művelődési Házban hétfőn.

Optimista nyugdíjasok

Elmondta: októberben – javarészt nyugdíjasközösségek kezdeményezésére – a városban csaknem 100 esemény lesz, melyeken 36 nyugdíjascsoport vesz részt. Az előző években fokozatosan nőtt az idősek hónapja rendezvényein résztvevők száma, tavaly már csaknem 9 ezren látogattak el a Debreceni Művelődési Központ ilyen eseményeire.

Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere a nyugdíjasokkal teljesen megtelt Pódiumteremben kiemelte: az az ember öregszik meg, aki úgy érzi, hogy felesleges, akinek nincs mit tennie, nincs miért felkelnie, nincs hová elmennie. Örvendetes, hogy a debreceni nyugdíjasok nagyon aktívak, egyik rendezvényük a másikat éri. Komoly szellemi és fizikai munkát tesznek ezekbe. Hangsúlyozta, hogy a város a Debreceni Művelődési Központon keresztül is igyekszik minden segítséget megadni ezekhez a kezdeményezésekhez.

Amíg így jól érzik magukat, addig a kor nem érdem, hanem csak állapot. Az idő múlásával meg kell barátkozni”

– fogalmazott. Komolay Szabolcs arról is beszélt, hogy tapasztalatai szerint azok az idősek, akiknek van teendőjük, optimisták. – Amikor egy idős ember fát ültet, azt azzal a reménnyel, optimizmussal teszi, hogy majd akkor is lesz valaki, aki azt gondozza, amikor ő már nem lesz – tette hozzá.

Jókedvű hónapkezdés

Az alpolgármester szavai után, a Kortalanul Idősek Hónapja rendezvénysorozat nyitórendezvényén Donkó Annamária és Donkó Imre, a debreceni Csokonai Színház Énekkarának tagjai énekeltek nagy sikerrel operettslágereket. A folytatásban egyebek mellett köszöntötték a legidősebb, 95 éves csoporttagot, majd verset szavaltak, népdalokat, nótákat adtak elő. Pless Attila zongoraművész klasszikus darabokat zongorázott, B. Orosz István előadóművész gitározott.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!