Debrecen hírei

2018.10.15. 11:08

Kulissza: a kérdések helye

Debrecen - Személyes hangvételű, kötetlen találkozásra invitálja a Csokonai Színház közönségét Ráckevei Anna.

Debrecen - Személyes hangvételű, kötetlen találkozásra invitálja a Csokonai Színház közönségét Ráckevei Anna.

A Kulisszák címet viselő, idén ősszel induló beszélgetés-sorozat az évad egy-egy előadásához szerveződve találkozási pontja kíván lenni mindazoknak – civileknek, művészeknek, színházi szakembereknek – akiknek szenvedélye a színház.

A Kulisszák első alkalma a teljes évadot tekinti át. A felnőtt előadásokról Gemza Péter színházigazgató, Szabó K. István rendező és Somogyi-Tóth Dániel zenei igazgató, az ifjúsági évadról Gemza Melinda, a Csokonai Ifjúsági Program vezetője és Madák Zsuzsanna, az ifjúsági program előadásainak rendezője beszélget Ráckevei Annával október 25-én, este 6 órától.

Ötlettől a premierig

„Régi vágyam, hogy legyen egy olyan fórum, ahol színház és közönsége az előadásokon túl, kötetlenül találkozhat. Ahol személyes légkörben lehet az évadról, az előadásokról, az alkotókkal, a produkció létrehozóival beszélgetni. Ahol a nézők és a színház szakemberei megoszthatják egymással a gondolataikat egy-egy darabról, ahol kérdezni lehet, ahol bárki megismerheti, hogyan jut el egy-egy előadás a kezdeti ötlettől a premierig. Nagy öröm számomra, hogy ezekkel a beszélgetésekkel ez az álmom megvalósulhat” – mondta el a diskurzusokat vezető Jászai Mari-díjas színészművész.

A második alkalom a Júlia kisasszony című szerelmi drámához kötődik. Ráckevei Anna a rendezővel, valamint a címszereplővel, Jeles Andrással és Móga Piroska színművésszel (akinek Kóda című önálló estjét két alkalommal is láthatjuk a Horváth Árpád Stúdiószínházban) beszélget, november 29-én, este 7 órai kezdettel. A találkozókon bárki ingyenesen részt vehet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!