Debrecen hírei

2018.10.26. 15:08

Innovatív HR – Kihívások a XXI. században

Debrecen - A fenti címmel rendezett szimpóziumot és szakmai fórumot a DE Gazdaságtudományi Kara csütörtökön.

Debrecen - A fenti címmel rendezett szimpóziumot és szakmai fórumot a DE Gazdaságtudományi Kara csütörtökön.

Digitális transzformáció, technológia a munkaerő-toborzásban, innovatív HR – napjaink munkaerőpiaci problémáira, kérdéseire keresték a válaszokat csütörtökön a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán rendezett szakmai fórumon.

Míg néhány éve a munkanélküliség, addig ma már a munkaerőhiány jellemző Magyarországon, ezért fontos a vállalatok munkaerőmegtartó-képessége. Többek között erre hívták fel a figyelmet a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának (DE GTK) csütörtöki szimpóziumán, melynek a HR-szakma és a vezetők érzékenyítése kiemelt célja volt.

– Egy vállalaton belül a kulcsemberek megtalálása a menedzsment egyik legfontosabb feladata. Napjainkban a tudásalapú társadalom megteremtésére kell törekedni, szakmájukat értő, képzett munkavállalók kellenek, akiket az anyagi elismerés mellett ma már erkölcsileg is meg kell becsülni ahhoz, hogy meg tudja tartani a cég – hangsúlyozta Hegedűs Henrik, a Humán Szakemberek Országos Szövetségének (HSZOSZ) főtitkára.

HR-trendek az asztalon

A munkaerőhiányt egyre több helyen a digitalizációval, illetve robotikával próbálják orvosolni. A DE GTK viszont már négy képzést is kínál a hallgatóknak duális formában, igazodva a piaci igényekhez – olvasható az unideb.hu-n.

– Ebben az oktatási formában már a képzés ideje alatt bekapcsolódnak a hallgatók a vállalatok munkájába, így a diákok valódi gyakorlati tapasztalatokat, a cégek pedig saját igényeiknek megfelelően képzett szakembereket nyerhetnek – tájékoztatott Dajnoki Krisztina, a DE GTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet igazgatója.

A plenáris előadásokat követő fórumon három szekcióban vitatták meg a szakemberek a közszolgálati HR új irányait, a legfrissebb HR-trendeket.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!