Debrecen hírei

2018.10.07. 20:33

Fotók: Senki madara a debreceni deszkákon

Debrecen - A Szabó T. Anna meséje alapján készült Senki madarát a Nagyvárad Táncegyüttes szereplésével láthatták az érdeklődők vasárnap este a Csokonai Színház színpadán.

Debrecen - A Szabó T. Anna meséje alapján készült Senki madarát a Nagyvárad Táncegyüttes szereplésével láthatták az érdeklődők vasárnap este a Csokonai Színház színpadán.

Ne nézz! Az alkotás magányos dolog, ugyanakkor a legnagyobb kitárulkozás is. Paradoxon. Mint az élet, a szenvedély, a vágy, a halál. Senki madarai vagyunk és Tátosok. Így, L nélkül.

Erről mesél a Senki madara című előadás, mely Szabó T. Anna azonos című művét dolgozza át, Magyar és Keleti, Régi és Új, Népi és Mai, Zene és Tánc, Próza és Vers rendhagyó és hagyományos elegyébe ágyazva – így ajánlotta a Csokonai Színház a hétvégén műsorra tűzött előadását, amely a Nagyvárad Táncegyüttes előadásában volt látható a hétvégén, a MagdaFeszt rendezvénysorozat keretében.

Az esemény Szabó Magda születésének évfordulójához kötődve a női alkotókat és a női alkotást helyezi a középpontba. A Szabó T. Anna meséje alapján készült Senki madara című táncszínházi előadást a 10 év feletti korosztálynak ajánlották. Mintha a természet a művészettel találkozna az írónő mágikus meséjében. A Senki madarának emberpárja két világból kiszakadt, különleges lény. Tátos, a puszta magányában élő juhászfiú gyógyító képességgel bír, a vándormadarakkal a távoli Keletről érkezett, táncos lábú daruból légies lánnyá változó Tori pedig nemcsak valamiféle “fehér boszorkány”, hanem önemésztő szenvedélytől hevített művész. „Érdekes kísérlet volt, az írás kicsit a meditációhoz hasonlított. Előtte sokat olvasgattam, képeket néztem, munka közben pedig japán zenét hallgattam.” – olvashatjuk a műről az írónő weboldalán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!