Debrecen hírei

2018.10.12. 12:01

Balesetek tarkították a megyét csütörtökön

Hajdú-Bihar - Balesetekhez, tűzhöz, illetve bajba jutott emberhez riasztották a hatóságokat. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Hajdú-Bihar - Balesetekhez, tűzhöz, illetve bajba jutott emberhez riasztották a hatóságokat. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Biharkeresztesen egy brikett gyártó üzem területén egy csarnok rész gyulladt ki csütörtök hajnalban. A tűz átterjedt a tetőszerkezetre is. A berettyóújfalui, szeghalmi, hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók három vízsugárral valamint dugólétrán át kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, így a kétezerhétszáz négyzetméteres épület kis része égett le. Az tűzoltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Egy személygépkocsi motortere gyulladt ki tegnap délelőtt Debrecenben, a Böszörményi út és Akadémia utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tüzet az ott tartózkodók eloltották, az egység a motortér visszahűtését végezte el egy vízsugárral. Senki sem sérült meg, de anyagi kár keletkezett.

Tizenöt méteres fa egyik ága lehasadt tegnap kora délután a debreceni Faraktár utcában. Az ág a fa alatt parkoló autókat veszélyeztette. A debreceni tűzoltók kézi erővel távolították el az ágat.

Elesett egy nő egy hajdúszoboszlói hétvégi ház tetőterében, a mentőszolgálat nem tudta a sérültet levinni az emeletről, ezért riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat, csütörtök késő délután. A tűzoltók a fa erkélyt megbontották, majd azon keresztül a a sérültet hordággyal együtt lementették.

Egy 76 éves férfi 2018. október 11-én 10 óra 30 perc körül az általa vezetett Peugeot típusú személygépkocsival közlekedett a 33-as számú főúton, Debrecen irányából Kismacs felé.A sofőr járművével nem tartott megfelelő követési távolságot, ezért a házgyári szervizút kereszteződésében nekiütközött az előtte közlekedő, de forgalmi okból lassító és megálló KIA típusú gépjárműnek. A baleset során a KIA sofőrje, valamint a Peugeot utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

Egy 24 éves külföldi 2018. október 11-én 11 óra körül az általa vezetett motorkerékpárral közlekedett Debrecenben, a Nagyerdei körúton. Az egyiptomi férfi a záróvonalat és kijelölt gyalogos-átkelőhelyet figyelmen kívül hagyta és az előtte, vele azonos irányba haladó gépkocsi előzésébe kezdett. A személyautó sofőrje nem győződött meg arról, hogy járműve előzését már megkezdték és balra kanyarodott, miközben összeütközött a motorossal, aki elesett és megsérült.

Debrecenben, a Széchenyi utcán egy nő az általa vezetett személygépkocsival egy ingatlan területéről balra kanyarodott a Piac utca felé 2018. október 11-én 13 óra 30 perckor. A sofőr az úttestre hajtva, a forgalomba történő bekapcsolódás során nem biztosított elsőbbséget a neki balról közlekedő trolibusznak, amellyel összeütközött. A baleset során a személyautót vezető 44 éves nő könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy nő kerékpárjával közlekedett Debrecenben, a Bethlen utcai kerékpárúton 2018. október 11-én 16 órakor. A biciklis a kerékpárútról úgy kanyarodott balra, a járda irányába, hogy nem biztosított elsőbbséget a szemből egyenesen, a kerékpárúton közlekedő biciklisnek, akit hirtelen fékezésre kényszerített. A fékezés következtében a férfi kerékpárján átesett és megsérült.

A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a balesetek körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!