Debrecen hírei

2018.10.31. 19:11

360 fokos videó: a kártya is megmondta: sminkelnie kell!

Debrecen - Müncheni Európa-bajnokságon aratott sikert a debreceni sminkmester.

Debrecen - Müncheni Európa-bajnokságon aratott sikert a debreceni sminkmester.

Galgóczy Vandának három diplomája van, és harmincéves koráig magát sem sminkelte. Gyermeke születése után visszatért a munka világába, azonban nem igazán találta meg a számításait. Egy jósnő erősítette meg abban, hogy váltania kell, a kártyák egyértelműen azt üzenték, hogy sminkeléssel kell foglalkoznia. Ennek hét éve már, azóta töretlen lelkesedéssel dolgozik sminkmesterként. A kezdetek a gyakorlásról szóltak, eleinte rengeteget kísérletezett magán. Miután levizsgázott sminkesként, kiderült, hogy második gyermekét várja. A szülés után fél évvel tért vissza az ecsetekhez, majd elkezdett versenyekre járni. Első megmérettetése négy évvel ezelőtt Balmazújvároson volt, legutóbb pedig Münchenben, egy smink-Európa-bajnokságon tette próbára tudását, s negyedik helyezést ért el. Tavaly magyar bajnok lett, az adott témában elkészített sminkkel kvalifikálta magát a német versenyre.

– A múlt évben a Miami Beach – Time to party volt a téma. Nagyon fontos az, hogy ez hordható smink legyen. Próbáltam kicsit a tengerparti hangulatból inspirálódni, a naplemente színeit használtam – beszélt a nagy sikert arató alkotásáról Vanda.

A versenysmink elkészítésére egy óra áll a versenyzők rendelkezésére, az idő leteltével a zsűritagok könyörtelenül letetetik az ecseteket. Egy-egy ilyen találkozón nem elég csak a tökéletes smink, az összhang is számít. Münchenben Vanda modellje Ludman Emese volt, akinek frizuráját a szintén debreceni Dan Réka készítette, ruhája pedig Rabócsi Renáta keze nyomát dicséri.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!