Debrecen hírei

2018.09.04. 15:54

Szívből jövő segítség az iskolakezdéshez

Debrecen - Több mint hétmillió forint értékben találtak gazdára tanszerek, iskolatáskák a Magyar Református Szeretetszolgálat jóvoltából.

Debrecen - Több mint hétmillió forint értékben találtak gazdára tanszerek, iskolatáskák a Magyar Református Szeretetszolgálat jóvoltából.

Május végén indította a szeretetszolgálat azt a tanévkezdési kampányt, melyben új és használt, de jó állapotú tanszereket, valamint pénzadományokat gyűjtöttek. A támogatásoknak köszönhetően belföldi és határon túli nélkülöző diákok iskolakezdését segítették. Debrecenben kedd délután mintegy 85 diák vehette át az adományt, mely egy bőségesen megpakolt iskolatáskát jelentett; tolltartókat, írószereket, gyurmákat, füzettartókat, tornazsákokat rejtettek a rózsaszín és kék hátizsákok.

Többek között iskolák, vállalkozók, gyülekezetek csatlakoztak a gyűjtéshez, s akadt olyan is, aki nagyobb felajánlással kapcsolódott az akcióhoz.

– Kecelből az egyik vállalkozótól, aki évről évre támogatja ezt a programunkat, egy fél kisbusznyi adományt kaptunk – tudtuk meg Balogh Barnabástól, a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkipásztorától.

Máté Julianna két óvodáskorú gyermekével érkezett az adományosztásra, három nagyobbik lánya iskolában volt. Az ötgyermekes édesanya átmeneti otthonban neveli gyermekeit, így minden segítség jól jön.

– Nagyon sok követelmény van az iskolában is, egyedül nehéz előteremteni mindent a gyerekeknek, nagyon sokat jelent ez most nekünk – mondta Julianna, míg a kicsik felfedezték a táskák tartalmait.

- Kiss Dóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!