Debrecen hírei

2018.09.30. 11:08

Szemétdomb lángolt Debrecenben

Hajdú-Bihar - Nem unatkoztak a tűzoltók szombaton Hajdú-Bihar megyében. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Hajdú-Bihar - Nem unatkoztak a tűzoltók szombaton Hajdú-Bihar megyében. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Szemétdomb lángolt közel ötven négyzetméteres területen tegnap reggel a debreceni Vértesi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották a tüzet, munkájukat egy munkagép is segítette.

Egy családi ház tetőszerkezetére tíz méteres akácfa egyik ága dőlt tegnap reggel Balmazújvároson, a Zalka Máté utcában. A balmazújvárosi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították.

Püspökladány külterületén, a Bánomkertben kétezer négyzetméteren a kukoricatarló égett foltokban. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Családi ház tetőszerkezetén a cserepet megbontotta a szél szombat délben Debrecenben, a Kút utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül a meglazult cserepet eltávolították. Jelentősebb anyagi kár keletkezett.

Debrecenben, a Kishegyesi úton egy húsz méter magas nyárfa ágai a parkoló autókra estek szombaton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói kézi erővel távolították el az ágakat, melyek az autókban kisebb károkat okoztak.

Hajdúszoboszlón, a Pávay Vajna és a Damjanich utca kereszteződésében egy nyírfa egyik ága hasadt le, ezzel a közúti forgalmat veszélyeztette. Az ágak között villanyvezeték volt, ezért kérték a helyszínre az áramszolgálató szakembereit is. Ők elvégezték az áramtalanítást, majd a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel levágták az ágakat.

Három személygépkocsi ütközött össze Debrecenben, a 471-es számú út és a Napnyugta utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését, műszaki beavatkozás a rendőrség félpályás útlezárása mellett zajlott. Senki sem sérült meg, de nagyobb anyagi kár keletkezett.

Nagyfeszültségű vezetékre dőlt egy fa Debrecen külterületén. Miután az áramszolgálató szakemberei elvégezték a feszültségmentesítést, a debreceni tűzoltók eltávolították a fát motoros láncfűrésszel.

Napraforgó aratása közben kombájnban tűz keletkezett tegnap délután Püspökladány külterületén. a püspökladányi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a tüzet egy vízsugárral oltották el.

Tizenöt hektáros terület égett le tegnap este Hortobágy-Kónya közelében. A tüzet négy vízsugárral és kéziszerszámokkal a debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúböszörményi, a tiszafüredi hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók oltották, a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A lángok az ősgyepet, erdő aljnövényzetét érintették, de egy használaton kívüli hodály is leégett. Jelentősebb anyagi kár keletkezett.

Ezer négyzetméteren összerakott nád gyulladt meg Hajdúszovát közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Közel húsz hektáros terület lángolt szombaton késő este Hajdúnánás külterületén. A hajdúnánási hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók a területet egy vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal oltották el.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!