Debrecen hírei

2018.09.26. 20:30

Fegyház a gyilkos nőnek

Debrecen - A Debreceni Törvényszék 2018 januári döntése után jogerősség vált a K.-né M. K.-ra emberölésért kirótt 13 év fegyházbüntetés szerdán, a Debreceni Ítélőtáblán.

Debrecen - A Debreceni Törvényszék 2018 januári döntése után jogerősség vált a K.-né M. K.-ra emberölésért kirótt 13 év fegyházbüntetés szerdán, a Debreceni Ítélőtáblán.

  • Jogerősen is 13 év fegyházbüntetésre, illetve 3,2 millió forint vagyonelkobzásra ítélte emberölés bűntette miatt K.-né M. K.-t a Debreceni Ítélőtábla büntetőtanács szeptember 26-án kihirdetett döntésével.
  • A másodfokú eljárás eredményeként dr. Háger Tamás bíró a Debreceni Törvényszék ítéletét annyiban változtatta meg, hogy a cselekményt nyereségvágy helyett aljas indokból elkövetett emberölésnek minősítette.
  • A vádlott egy idős rokonát ölte meg 2008-ban azért, hogy a házát megszerezze. A gyilkossági ügy sokáig megoldatlan volt.
  • A bíróság által megállapított tényállás szerint a 87 éves sértett egyedül élt. A vádlott, a sértett unokahúgának lányaként a napi teendőkben segített az asszonynak, s arra számított, hogy részesül majd az örökségből, ez azonban meghiúsulni látszott. Nehéz anyagi helyzetben volt, tartozásokat, hiteleket halmozott fel, házukat árverésre bocsátották. Sikkasztott a munkahelyén, ezért 2008-ban a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Aznap délután a sértettel vélhetően összevitatkoztak, dulakodtak, a sértett esés közben beverte a fejét a tűzhely sarkába, majd a vádlott az áldozat mellkasára térdelt, és megfojtotta. Azzal hívta a mentőket, hogy holtan találta rokonát. A boncolás megállapította, hogy gyilkosság történt, de K.-né M. K-t csak tanúként hallgatták ki.

    A vádlott a hagyatéki tárgyaláson letagadta a törvényes örökösöket, megszerezte az ingatlant, és el is adta 3,2 millió forintért.

    A tettes személyére nem derült fény, így az eljárást 2010-ben felfüggesztették. 2015-ben a nyomozóhatóság újra megvizsgáltatta a helyszíni szemle során talált vérnyomokat, amelyekből a vádlott DNS-ét mutatták ki, ezért 2016-ban őrizetbe vették.

    HBN

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!