Debrecen hírei

2018.09.28. 14:45

Egyre többen nem akarnak fázni

Debrecen - Amennyiben délelőtt rendelik meg a távfűtés beindítását Debrecenben, még aznap megérkezik a meleg.

Debrecen - Amennyiben délelőtt rendelik meg a távfűtés beindítását Debrecenben, még aznap megérkezik a meleg.

Az elmúlt napok szokatlanul hűvös időjárása miatt Debrecenben eddig 217 felhasználói közösség kérte a távfűtés beindítását, melyhez 15.369 lakás tartozik. A megrendelések folyamatosan érkeznek a Debreceni Hőszolgáltatóhoz, többségük a nagyobb lakótelepekről.

Néhány óra múlva melegben

Kovács Zsolt, a cég szolgáltatási igazgatója arról tájékoztatott, hogy ha délelőtt rendelik meg a fűtés beindítását, még aznap meleggé válnak a radiátorok. Amennyiben jobbra fordulna az idő, a beindítást követő 3 nap elteltével lehet megrendelni a fűtés leállítását, de ezt nem javasolja a szakember, mivel a fűtőtestek hőmérsékletét az időjárásnak megfelelően szabályozzák.

Nyomtatvány segítségével

A Debreceni Hőszolgáltató 31 286 lakás és 1 375 egyéb felhasználó számára biztosít távfűtést. Felhasználóik szeptember 15. és május 15. között kérhetik a fűtés beindítását és leállítását. Ehhez a felhasználói közösséget képviselőknek egy megrendelő nyomtatványt kell kitölteni és eljuttatni a cég szolgáltatási területvezetőségéhez. A nyomtatvány és a hozzá tartozó tájékoztató letölthető a társaság honlapjáról.

Néhány százasba kerül

A becsült fűtési hődíj költség a napjainkra jellemző 10 Celsius fok napi átlaghőmérséklet esetén, - hőszigetelt épületben lévő 50 négyzetméteres, 2,65 méteres belmagasságú lakásban - egy nap 220 forint. Ugyanez hőszigeteletlen épületben 300 forint naponta.

Kovács Zsolt felhívta a figyelmet, hogy a fűtött helyiségekben lévő termosztatikus radiátorszelepeket ki kell nyitni és nyitva kell tartani a fűtés teljes beindításáig azért, hogy a fűtési rendszerekből a levegő kimenjen. Ezzel nagyon sok fűtési és zajprobléma megelőzhető.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!