Debrecen hírei

2018.09.20. 08:09

A D2023 installáció a Víztoronyban „járt”

Debrecen - A Nagyerdei Víztorony kertjében mutatkozott be szeptember 18-án az alkotás.

Debrecen - A Nagyerdei Víztorony kertjében mutatkozott be szeptember 18-án az alkotás.

A megyeszékhely Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatához kapcsolódóan készült, D2023 feliratot formázó installációt kedden a Nagyerdei Víztorony kertjében tekinthették meg az érdeklődők.

A betűből és számokból álló, vasállványra rögzített térkompozíció különlegessége, hogy debreceni alkotócsoportok (Rácz Róbert grafikus, Kerma Design Kft., Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium, Méliusz Juhász Péter Könyvtár, XPonential Coworking Office) díszítették virágmotívumokkal – egyedi elképzelésük szerint – a 2018-as Debreceni Virágkarneválra, a négy évszakra jellemző jegyeket felhasználva.

Az installáción található QR-kód segítségével további információt kaphatnak az érdeklődők az EKF Debrecen 2023 Európa Kulturális Fővárosa programról és a térkompozícióról. A Víztoronykertben a Méliusz Juhász Péter Könyvtár közreműködésével a Természettár izgalmas előadását hallgathatták meg az oda látogatók, valamint kreatív kézműveskedésre is lehetőség nyílt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!