Debrecen hírei

2018.07.16. 16:55

Rejtélyes hírek a keleti városrészben elhullott kutyákról

Debrecen - A rendőrség ellenőrzi a területeket, és azt kéri, póráz legyen az ebeken.

Debrecen - A rendőrség ellenőrzi a területeket, és azt kéri, póráz legyen az ebeken.

Egyre több négylábú megmérgezéséről lehet hallani a város különböző területeiről – osztotta meg lapunkkal és online egy debreceni állatvédő egyesület. Eddig öt állat elpusztulásáról tudnak.

Nincsenek bizonyítékok

A Vámospércsi út környékéről több bejelentés is érkezett állatkínzás gyanújával, de a város más részeiről is gyakoriak a bejelentések.

Sajnos bizonyítékok hiányában nagyon nehéz ilyenkor megtalálni a tettest – tudtuk meg az „Együtt az Állatokért” Közhasznú Egyesület képviselőjétől. Törő Vanda hozzátette: ha valaki ilyet tapasztal, azonnal vigye állatorvoshoz a kisállatát. Ha pedig elpusztult az állat, akkor a NÉBIH Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság Debreceni Laboratóriumába kell bevinni a tetemet, hogy megállapíthassák a halál pontos okát.

A mérgezések súlyos bántalmazásnak számítanak, hiszen nagyon lassú és fájdalmas kínokat élnek át miatta az állatok. Rosszabb esetekben a mérgező anyagok a környezetünkre is veszélyesek lehetnek.

Nem volt feljelentés

A Hajdú-Bihar Megyei Rend­őr-főkapitányság a Napló kérdésére arról tájékoztatott, hogy a fentiek ellenére 2018-ban nem érkezett hozzájuk semmilyen bejelentés, feljelentés ezzel kapcsolatban.

Amennyiben valaki valóban megbizonyosodik arról, hogy mérgezés történt, akkor a rendőrség kéri, hogy az illetékes tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy meg tudják tenni a helyszíni vizsgálatokat.

Továbbá javasolják a gazdiknak, hogy – a szabályokat betartva – minden esetben pórázt használva sétáltassák a kedvenceiket. Fontos, hogy az ebtartó szemmel tudja tartani a kutyáját, így elkerülhető, hogy a négylábú kedvenc idegen anyagot vagy akár tárgyat egyen meg.

Ha ez mégis megtörténik, hívják a 112-es segélyívószámot, vagy tegyenek feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

A megelőzés céljából

Mivel a sajtóban, valamint a közösségi oldalakon megjelentek különböző felhívások ezzel kapcsolatban, a Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai ellenőrizni fogják az említett területeket, az ilyen és ehhez hasonló bűncselekmények megelőzése céljából.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!