Debrecen hírei

2018.07.08. 09:15

Könnyebbé válnak így a nehéz hétköznapok

Debrecen - Bana Katalin égi adományként tekint a Fény Felé Alapítványra.

Debrecen - Bana Katalin égi adományként tekint a Fény Felé Alapítványra.

Az emeleten voltunk épp, amikor Ádám meghallotta, hogy megérkezett az édesanyja. Szaladt is le a lépcsőn, és rögtön megölelte, majd óriási cuppanós puszit nyomott az arcára. Meglepetés volt ez neki – hiszen hétvégenként jár haza, és még csak hétfő volt – alig fért a bőrébe.

Szakértelem és gondoskodás

– Minden szülőnek, akinek fogyatékkal élő gyermeke van, azt kívánom, hogy egy ilyen alapítvánnyal legyen kapcsolata. Hihetetlen szakértelemmel és odafigyeléssel dolgoznak, minden azért van, hogy a gyerekek jól érezzék magukat: az étkezéstől a foglalkozásokon át a nyaralásokig.

Az alapítvány abban segít, hogy élhessem az életem: el tudok menni dolgozni, el tudom tartani a családom, és mindezt teljes megnyugvással tehetem, mert Ádám jó kezekben van”

– mondta Bana Katalin, Buzdogán Ádám édesanyja.

Hobbija lett a szövés

– 2009. október 10-én jöttem ide – mondta Ádám, s még a körülötte lévők is megdöbbentek a pontos dátum hallatán. – Szeretek színezni, hímezni, ez a hobbim. Megtanultam szőni, és nagyon szépeket szoktam csinálni – mesélte örömmel.

Édesanyja elmondta, Ádám három év alatt tanult meg szőni az alapítványnál, gyönyörű szőnyegeket készít. Példaértékű türelemmel és kitartással foglalkoztak vele a műhelyben, melynek eredményeként Ádám kezei közül magas minőségű, aprólékos munkával elkészített, eladható termékek kerülnek ki, így a fogyatékkal élő férfi boldognak és hasznosnak is érzi magát.

VK


[related-post post_id="3915840"]

[related-post post_id="3915829"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!