Debrecen hírei

2018.06.26. 12:46

Kerékpár-jogosítvány a gyerekeknek

Debrecen - Felnőttként könnyebben szerezhetik meg a gépjármű-vezetőit.

Debrecen - Felnőttként könnyebben szerezhetik meg a gépjármű-vezetőit.

Az országban egyedülálló módon kerékpáros jogosítványt kapott a debreceni Epreskerti Általános Iskola 25 negyedikes diákja a péntek délutáni tanévzáró ünnepség keretében.

Szabó Gyula, az Epreskerti Általános Iskola igazgatója elmondta: a speciális képzésre jelentkezett 33 gyerek szeptembertől ezidáig hetente egyszer elméleti és gyakorlati képzésen vett részt, melyet a rendőrség tartott.

Az elmélet keretében a kicsik a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos KRESZ-alapismereteket sajátítottak el, az intézmény udvarán kialakított tanpályán pedig gyakorlatot is szereztek.

Az oktatás végén elméletből és gyakorlatból egyaránt vizsgát kellett tenniük. – A program megszervezésekor az motivált minket, hogy a mi iskolánkba sok gyerek jár biciklivel, a kerékpáros-jogosítvány pedig nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek, pedagógusoknak is megnyugvást ad.

Felnőttként nekik valószínűleg majd könnyebb lesz a rendes jogosítvány megszerzése”

– magyarázta az intézményvezető.

Ajándék biciklitartozékok

A tanévzárón biciklitartozékokat, például lámpát, prizmát, csengőt is kaptak ajándékba a rendőrségtől a sikeresen végzett gyerekek.

Szabó Gyula arról is beszélt, hogy 15–20 éve volt már ilyen képzés, ezt újították fel tavaly és idén. A tervek szerint a szeptemberben kezdődő új tanévben is folytatják a programot.

OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!