Debrecen hírei

2018.06.21. 16:05

Jobbik: a „hering-partyt” elkerülendő

Debrecen - A debreceni Fidesz-frakció szerint a város nem felel a Látóképi Tófürdőért.

Debrecen - A debreceni Fidesz-frakció szerint a város nem felel a Látóképi Tófürdőért.

A Jobbik azt kéri a debreceni önkormányzattól, hogy az egyezzen meg a Látóképi Tófürdő mihamarabbi megnyitásáról a tó vagyonkezelőjével, a Tiszamenti Regionális Vízművel – ismertette Kőszeghy Ábel, a párt debreceni frakcióvezetője egy csütörtöki sajtótájékoztatón. Herpergel Róbert, a Jobbik debreceni önkormányzati képviselője elmondta: örülnek annak, hogy megújul a Nagyerdei Strand, de annak újjáépítése késik, a Kerekestelepi Fürdőben és a Szeged utcai szabadidőparkban pedig összesen csak 4-5 kisebb medence található. Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy a környező városokba járjanak strandolni – tette hozzá. Kőszeghy Ábel szerint Debrecen vezetői hibáztak akkor, amikor korábban nem foglalkoztak a Látóképi Strandfürdő problémájával.

Nem az önkormányzaté

A debreceni önkormányzat közgyűlésének Fidesz-frakciója úgy reagált, hogy a Látóképi Tófürdő üzemeltetője a szolnoki központú Tiszamenti Regionális Vízművek, tehát nem a város. Hangsúlyozták, hogy a Nagyerdei Strandfürdőben történetének legnagyobb fejlesztése zajlik, míg a Kerekestelepi Fürdő a kormány döntése értelmében újabb, 640 millió forintos korszerűsítési forrást kaphat. Ebből látszik, hogy Debrecen mindent megtesz azért, hogy fejlessze azokat a strandokat, amelyek a tulajdonában vannak.

OCs


[related-post post_id="3896732"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!