Debrecen hírei

2018.06.08. 17:39

Együtt kapcsolódhattak ki az egyetem dolgozói

Debrecen - Mindenki megtalálhatta a neki való programot az egyetem rendezvényén.

Debrecen - Mindenki megtalálhatta a neki való programot az egyetem rendezvényén.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Debreceni Egyetem a Dolgozói DErbit a Nagyerdei Stadion környékén, pénteken. A rendezvényen évről évre többen vesznek részt, idén a becslések szerint több mint négyezren látogattak ki.

- Már hetekkel ezelőtt elkezdtük a készülődést, főleg a főzőversenyre, hiszen fontos számunkra ez az esemény. Van egy közös témánk, ami még a rendezvény után is összekovácsolja az egyetem minden polgárát, legyen az dolgozó vagy hallgató. Most először a Kenézy kórház csapata is jelen van, és aktívan részt vesznek a programokon. Ez az alkalom pedig minden hivatalos papíron túl megmutatja azt, hogy már ők is az egyetem részei lettek – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Szilvássy Zoltán rektor.

Van rá igény

Rőfi Mónika főszervező elmondta, a nap kimondottan az egyetem és az egyetemhez kapcsolódó cégek dolgozóinak és azok családtagjainak szól. Emellett a volt munkatársak részéről is van igény arra, hogy találkozzanak egykori kollégáikkal, a DErbi pedig kiváló alkalmat nyújt erre.

A főzőversenyen összesen mintegy 90 csapat indult, akik lecsóval, gulyáslevessel, pörkölttel vagy paprikás krumplival álltak a zsűri elé. Mindemellett a szervezők színes családi-, sport, és kulturális programokkal, kézműves foglalkozássás, bemutatókkal és koncertekkel várták a résztvevőket.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!