Debrecen hírei

2018.05.27. 09:44

Nem volt nyugodt szombatja a megyei tűzoltóknak

Hajdú-Bihar - Tűzzel, esővel, kidőlt fával és balesettel is tarkított napon vannak túl a lánglovagok. Ügyeleti híreink.

Hajdú-Bihar - Tűzzel, esővel, kidőlt fával és balesettel is tarkított napon vannak túl a lánglovagok. Ügyeleti híreink.

Ötszáz négyzetméteren foltokban a száraz gaz lángolt kora délután Debrecenben, a Benedek Mihály utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral a tüzet megfékezték.

Szombat délután Debrecenben, a Mikszáth Kálmán utcában egy földszinti lakás alatt a pincében leázás volt tapasztalható. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül, ablakon át bejutottak a lakásba a vízórát elzárták.

Debrecenben, a Honvéd utcában egy második emeleti lakás konyhájában a tűzhelyen melegített olaj meggyulladt. A debreceni hivatásos tűzoltók az olajat egy fedővel lefedték, így a tüzet eloltották. A lépcsőház füsttel telítődött, ezért az épületet átszellőztették.

Hosszúpályiban, a Sport utcában a nagy esőzés miatt egy cserépfedésű lakóház beázott. A víz a padláson át a szobában lévő mennyezetre felfüggesztett csillárba folyt, ami elektromos rövidzárlatot okozott. A létavértesi önkormányzati tűzoltók a törött cserepeket kicserélték, így a beázást megszüntették.

Tizenkét méter magas fenyő egy lakóház felé veszélyesen megdőlt tegnap késő délután, Debrecenben, a Sestakert utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel a fát kivágták.

Egy személygépkocsi az árokba csapódott szombat késő este a 48-as számú főúton Debrecen-Haláp közelében. Az autó annyira összeroncsolódott, hogy az abban utazó két embert a debreceni hivatásos tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk feszítővágó berendezés segítségével. A helyszínre a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is vonult, akik a műszaki mentést irányították. A mentőszolgálat a kiszabadított két sérültet kórházba szállította.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!