Debrecen hírei

2018.05.07. 13:38

Kihímezhetjük a jót, s a fájót is magunkból

Debrecen - A hímzett falvédők és óriásplakátok összefüggésrendszerét kutatja.

Debrecen - A hímzett falvédők és óriásplakátok összefüggésrendszerét kutatja.

Mennyire nehéz egy óriásplakátot megtölteni tartalommal? Mit tudunk hozzátenni saját motívumkincsünkből? Hogyan fog találkozni a közösségi tér azzal az aktivitással, ami benne történik? Szabó Eszter Ágnes ezekre a kérdésekre keresi a választ a május 16-án kezdődő workshopján.

A Modem kertjében a művész kezdeményezésére egy 12 négyzetméteres óriásplakát meghímzésére hívnak a szervezők. A közösen elkészített alkotást „ki is állítják”.

Önkifejezésre biztatnak

A projekt első részében a debreceni tartalom, illetve helyi motívum megtervezése a feladat. Ezt követi a több napot igénybe vevő közösségi hímzés, mely remények szerint visszaviszi a résztvevőket a saját belső történeteikbe, életritmusukba, és a tevékenység által figyelmünk ráirányul a mindennapok apró, észrevétlen jeleire.

„A cél, hogy kortól és kulturális gyökerektől függetlenül megtanuljuk kifejezni és megfogalmazni saját gondolatainkat, érzéseinket. A falvédő műfajával kísérletet teszünk vágyaink és álmaink vizuális megjelenítésére” – olvasható a Modem honlapján a program meghívójában.

HBN


Jelentkezni a közös alkotásra egyénileg és csoportosan a [email protected] címen lehet vagy személyesen az alábbi időpontokban: május 16., 22., 23., 27., 29., 30. délután 17 és 18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!