Debrecen hírei

2018.05.11. 08:13

Jól elkapta azt a pillanatot

Debrecen - „Az elképzelésem az volt, hogy a kép egyharmada víz fölött legyen, és a sarkában a Parlament.”

Debrecen - „Az elképzelésem az volt, hogy a kép egyharmada víz fölött legyen, és a sarkában a Parlament.”

Újabb elismeréssel díjazták Derencsényi István, a Hajdú-bihari Napló fotóriporterének a tavaly nyári budapesti vizes vb-n készült, A Nagy Kékség című felvételét. A fotó korábban második díjat nyert sport kategóriában a Magyar Sajtófotó Pályázaton, míg kollégánk ezúttal a hazai rendezésű világesemények legjobb fotója kategória győztesének járó Németh Ferenc-díjat vehette át szerdán a budapesti Groupama Arénában.

– A Magyar Úszószövetség hivatalos fotósaként olyan különleges felvételeket is készítenem kellett, amelyeket más kollégám nem tudott vagy éppen nem volt lehetősége megvalósítani. Szerettem volna egy olyan képet készíteni, amin egyszerre jelenik meg a sport és a Parlament, mint hazánk egyik emblematikus jelképe. Az elképzelésem az volt, hogy a kép egyharmada víz fölött legyen, és a sarkába komponálom a Parlamentet. Ennek megfelelően a fényképezőgépem kétharmada a vízben volt.

Sikerült elkapni azt a pillanatot, amikor a férfi óriás-toronyugrásban az egyik versenyző vízbe érkezése után felcsapódó víz a képi hatás miatt kékre mosta a Parlament sziluettjét – elevenítette fel kollégánk a felvétel létrejöttének körülményeit.

MSZ


[related-post post_id="3750891"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!