Debrecen hírei

2018.05.18. 10:30

Félmilliós adomány a „világ konyhájából”

Debrecen - Az idén is jótékonykodtak a nemzeti ételeiket kínáló külföldi hallgatók.

Debrecen - Az idén is jótékonykodtak a nemzeti ételeiket kínáló külföldi hallgatók.

Több mint félmillió forint gyűlt össze a beteg gyerekek megsegítésére az International Food Day idei rendezvényén, amelyet évek óta a DEHÖK külföldi hallgatóit tömörítő kari hallgatói részönkormányzat, az International Student Union szervez – derül ki az egyetem híradásából.

Az eseményen 20 ország hallgatói készítették el nemzeti ételeiket és csaknem tízezer ételjegyet vásároltak a gasztronómiai fesztivál látogatói. A szervezők a bevételből 545 800 forintot a Leukémiás Gyermekekért Alapítványnak ajánlottak fel – olvasható az unideb.hu-n. A külföldi diákok képviselői a pénzt jelképesen, szerdán adták át az alapítvány képviselőjének.

A steril körülményekhez

Kiss Csongor, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy az összegből egy csontvelő-transzplantáción átesett kisfiú családjának segítenek, hogy otthonukban a gondozáshoz nélkülözhetetlen steril körülményeket alakíthassanak ki.

HBN


[related-post post_id="3842817"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!