Debrecen hírei

2018.04.12. 10:22

Kitüntetett hajdú-bihari cégek

Hajdú-Bihar - Agrár Innovációs Díjban részesült a KITE Zrt., a Köröstej pedig a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját kapta március végén.

Hajdú-Bihar - Agrár Innovációs Díjban részesült a KITE Zrt., a Köröstej pedig a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját kapta március végén.

A 2017. évi innovációs nagydíj győztese a Richter Gedeon NyRt. lett.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a nádudvari KITE Zrt.-t az időjárás-független, folyékony startertrágyázási technológiája alapján részesítette a „leginnovatívabb hazai agrártermék”-ért járó elismerésben. A fejlesztés egy folyadékkijuttató rendszert és egy folyékonyműtrágya-oldatot foglal magában.

A Hajdúböszörményben is termelő Kőröstej a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs díját az egyedinek számító, különleges csomagolású, új típusú készítményével, egy üveges krémsajttal nyerte el a 2017. évi Magyar Innovációs Díj pályázatán. A technológia révén közvetlenül a tejből készült friss sajtot használják alapanyagként, így kihagyható az alapanyagok átmeneti tárolása és csomagolása.

A 2017. évi innovációs nagydíj győztese a Richter Gedeon NyRt. lett, amely Debrecenben is működtet gyárat. A kitüntetést a vállalat egy olyan gyógyszer kifejlesztéséért, gyártásáért és forgalmazásáért kapta, ami a skizofrénia és egyes típusú bipoláris mánia kezelésében jelent nagy előrelépést.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!