Debrecen hírei

2018.03.10. 16:29

Légimentés: a társadalmi szolidaritás egyik megnyilvánulása

Debrecen - A szelek szárnyán repülnek, hogy az életveszélyes állapotban lévő betegeken, vagy a balesetet szenvedett embertársainkon segítsenek.

Debrecen - A szelek szárnyán repülnek, hogy az életveszélyes állapotban lévő betegeken, vagy a balesetet szenvedett embertársainkon segítsenek.

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány, valamint a Debreceni Ifjúsági Ház ünnepélyes kiállításmegnyitót tartott szombaton. A rendezvény a magyarországi légimentés történetét és a Debreceni Légimentő Bázis életét bemutató fotókiállítás megnyitója, ami az országos kiállítássorozat második eseménye. A résztvevők nagy érdeklődéssel tekintették meg a tárlat fotóit. A képek által betekintést nyerhettek a magyar légimentés történetébe, a miskolci és a debreceni légimentők mindennapjaiba. A rendezvényen lehetőség nyílt véradásra, amit a Vöröskereszt és az Ifjúsági Ház szervezett. Az elsősegély bemutatása mellett a látogatók találkozhattak és beszélgethettek is a légimentőkkel.

Létezésük tudata megnyugtató

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke átadta a tárlat képeit és a védnökséget Pajna Zoltánnak, aki a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke, és a kiállítás fővédnöke.

– Egy nagyszerű ügyről és egy látványos vándorkiállításról van szó. A repülés a hadiiparnak köszönhető, néhány ember szórakozásával, barkácsolásával vált iparággá. Az első világháború után a polgári alkalmazás óriási lendületet kapott. A légimentők a filmekben látottakkal ellentétben idejük jelentős részét a szárazföldön töltik riadókészültségben, arra várva, hogy mikor fut be egy riasztás, mikor kell gyors segítséget nyújtaniuk. Az itt látott képeken megjelennek a légimentők és a megmentettek.

A légimentés olyan különleges szolgáltatás, amely értünk jött létre, minket szolgál, a társadalmi szolidaritás egyik megnyilvánulása.”

Reméljük, hogy sosem lesz rá szükségünk, de létezésük tudata is megnyugtató. Ha szükségünk van rájuk, akkor biztosan számíthatunk segítségükre – mondta Török Dezső.

Megható pillanat

A megnyitó után egy hölgy meghatódva mondott köszönetet a légimentőknek, akik a közelmúltban mentették meg az életét.

A középkorú nő úgy véli, hogy a szakszerű és gyors közreműködésnek köszönheti azt, hogy mára teljes életet élhet.

- Nagy Emese -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!