Debrecen hírei

2018.03.26. 17:06

Ifjú „Kócsagőrök” nagy tudáspróbája

Debrecen - A vetélkedő országos döntőjében a nyertes diákok ötnapos külföldi utat nyernek.

Debrecen - A vetélkedő országos döntőjében a nyertes diákok ötnapos külföldi utat nyernek.

Ismét megrendezik az Ifjú Kócsagőr programot, melynek célja az ismeretterjesztés, a természetvédelmi tevékenységek bemutatása, népszerűsítése.

Nemzeti parki gyakorlat

Az Y Triász, a Földművelésügyi Minisztérium, a 10 hazai nemzeti parki igazgatóság, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft., valamint a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága együttműködésének köszönhetően a program nyertesei idén is impozáns díjjal és külföldi tanulmányúttal gazdagodhatnak.

A Prizma Junior különdíjat elnyert Ifjú Kócsagőr program elsődleges célja, hogy a 18–24 éves korosztály megismerhesse az aktív természetvédelmi munka rejtelmeit. Az évről évre egyre népszerűbb programra április 22-ig, a Föld napjáig várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akik szívesen részt vennének értékteremtő programokban, s szeretnének gyakorlati és elméleti szinten betekintést nyerni a természetvédelem világába.

Akik a pályázatuk alapján bejutnak az első fordulóba, májusban területi megmérettetésen vesznek részt a nemzeti parki igazgatóságoknál. A benn maradók nyáron kéthetes szakmai gyakorlatot tölthetnek el természetvédelmi őr mellett valamelyik nemzeti parkban vagy Budapest védett területein.

A sikeres szakmai gyakorlat után a diákok augusztus végén területi döntőn mérik össze a tudásukat, s a nyertesek végül országos döntőn vesznek részt. A háromnapos záróeseményt a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság rendezi meg szeptember 26. és 28. között, a fertőújlaki Csapody István Oktatóközpontban.

A versenyzők beszámolnak a gyakorlaton szerzett tapasztalataikról, ismereteikről, és könnyített természetvédelmi őri vizsgát tesznek.

Az országos döntő nyertesének és egyben 2018 Ifjú Kócsagőrének nyereménye a mentor természetvédelmi őrrel együtt (Matula és Tutajos) egy ötnapos külföldi tanulmányút.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!