Debrecen hírei

2018.03.28. 09:02

A legújabb technikával tanulhatják a szakmát

Debrecen - Csaknem 50 millióból fejlesztették a Péchy-­szakgimnáziumot.

Debrecen - Csaknem 50 millióból fejlesztették a Péchy-­szakgimnáziumot.

A gazdasági előrelépéshez megfelelő képzettségű szakemberek, a jó képzéshez pedig felkészült iskolák kellenek – hangsúlyozta kedden Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum főigazgatója a DSZC Péchy Mihály Építőipari Szakgimnázium új szaktantermének átadóján.

Hozzátette, igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a fiataloknak minél vonzóbbá tegyék a szakképzést, és hogy modern eszközökkel tudjanak tanítani.

Dr. Pósán László ország­gyűlési képviselő kifejtette: ahogy az élet más területein, a szakképzésben is igaz, hogy a felgyorsuló fejlődéssel lépést kell tartani. A diákoknak éppen ezért egész életükben folyamatosan tanulniuk és képezniük kell magukat.

– A tanterem felszerelésének egy része megérkezett (a többi is hamarosan), s már csak a szerződéseket kell aláírnunk. A jövőben azon leszünk, hogy az épület többi részét is felújíthassuk – mondta Nagyné Pálinkás Anikó igazgató.

BR


[related-post post_id="3804128"]

[related-post post_id="3802684"]

[related-post post_id="3802664"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!