Debrecen hírei

2018.02.09. 18:27

Köszöntsétek az újjáéledt erdőket!

Debrecen - Hamarosan beköszönt a tavasz, íme egy ahhoz kötődő pályázat.

Debrecen - Hamarosan beköszönt a tavasz, íme egy ahhoz kötődő pályázat.

Az egyik legszebb világjelenség az erdő. Mindenütt van és mindenkinek tetszik. Hatása alól senki nem tudja kivonni magát. Megjelenik műalkotásokban: irodalomban, képzőművészetben, zenében egyaránt. De filmen, fotókon és a digitális műfajokban is egyre inkább, mert minden erdő szép. Olyan erdő ugyanis nincs a világon, amire azt mondanák, hogy nem szép, vagy, hogy a másik szebb. Ezt ismerte fel a Debreceni Nagyerdőért Egyesület, ami – hogy hangsúlyozza elkötelezettségét – nemcsak együtt él az erdővel, hanem a legifjabbaknak, köztük és határokon túl élőknek is, immár harmadik alkalommal irodalmi pályázatot írt ki.

„Karjában ringat az erdő” címmel vers-, próza- és meseíró ifjakat keres, díjaz és mutat be. A kiírás korcsoportokra osztja a pályázókat – akiket megérintett az erdő, közte a Debreceni Nagyerdő varázsa –, és az irodalmi műfajok valamelyikében megörökítik erdőjárásaikat.

A pályázat a 6-9 éveseket (vers, mese), a 9-14 éveseket (vers, próza, mese), valamint a 14-18 éveseket (vers, próza, mese) szólít meg.

Minden kategóriában az első három mű szerzője részesül díjazásban és kiadják a pályázat fődíját is. A legjobb írások megjelennek a „Karjában ringat az erdő” című tervezett antológiában is.

HBN


A pályázatról

Minden szerző kategóriánként egy művel pályázhat magyar nyelven!

Maximális terjedelem:

Vers: 30 sor

Próza, mese: 2500 karakter (sorközök nélkül)

Feltüntetendő: név, életkor, lakhely, iskola, telefonos elérhetőség

Beküldési határidő:

Az írásokat csatolt fájlként a [email protected] e-mailcímre várják április 9-ig.

Eredményhirdetés és díjátadó: május 19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!