Debrecen hírei

2018.01.03. 16:57

Napirenden a Keszeg utcai világítás ügye

Debrecen - A polgármesteri hivatal annak ellenére vállalja a kiépítést, hogy magán­útról van szó.

Debrecen - A polgármesteri hivatal annak ellenére vállalja a kiépítést, hogy magán­útról van szó.

Villanyoszlopok ugyan állnak, de közvilágítás továbbra sincs a Debrecen keleti részén, Kondoroson, a Vámospércsi út és a Létai út közötti részen található Keszeg utcában.

A Nagybánya Lakóparkban néhány éve kialakított rövid utcában 16-18 család él, és minden más közművel rendelkeznek. A problémáról először 2016 telén számoltunk be, de fény azóta sem gyúlt a környéken.

Esténként még mindig sötétben botorkálnak az ott lakók és az oda tartók – panaszkodott szerkesztőségünknek küldött levelében az egyik érintett.

Nem lenne kötelező

Szerinte azért érthetetlen ez a helyzet, mert a környéken több hasonló utcában már rég megoldották ezt a gondot. Például a mögöttük található Tisza utcában – ahová később költöztek be a lakók mint a Keszeg utcaiak – már tavaly tavasszal felszerelték a lámpatesteket. A polgármesteri hivatal a fentiekkel kapcsolatos kérdéseinkre most azt válaszolta, hogy a Keszeg utca – hasonlóan a Nagybánya Lakóparkban található többi utcához – közforgalom elől el nem zárt magánút tehát nem önkormányzati tulajdon. Így ott közvilágítást a terület tulajdonosának kellene kiépíteni.

Minél hamarabb

Ugyanakkor mivel Debrecen vezetősége fontosnak tartja a lakosság életkörülményeinek javítását, az infrastrukturális fejlesztéseket, a város mégis vállalja a Keszeg utcai közvilágítás kialakítását.

Az ottani lakosok erre vonatkozó igényét már az első jelzés alkalmával nyilvántartásba vették, és pénzügyi lehetőségeik függvényében arra törekszenek, hogy minél hamarabb megvalósuljon a beruházás.

Fontos megjegyezni, hogy az ilyen fejlesztésekhez az érintett utcákban lakóknak anyagilag nem kell hozzájárulniuk, az ezzel járó költségeket ugyanis az önkormányzat teljes egészében magára vállalja.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!