Debrecen hírei

2018.01.04. 13:12

Kevesebb állat szökött meg szilveszterkor

Debrecen - Az állatvédők tapasztalatai szerint a gazdák jobban odafigyelnek kedvenceikre.

Debrecen - Az állatvédők tapasztalatai szerint a gazdák jobban odafigyelnek kedvenceikre.

Újév környékén jelentősen megnő az elkóborolt állatok száma, ugyanis a hangos zajoktól megijednek, és biztonságos helyet keresve sokszor elkeverednek otthonról; gyakran olyan messzire futnak, hogy a hazavezető utat már nem találják meg. Ilyenkor leginkább az emberek jóindulatán múlik az, hogy visszakerülnek-e a gazdihoz vagy sem.

Orosz Viktória, a Debreceni Kutyaház Állatotthon vezetője megkeresésünkre elmondta, immár negyedik éve segítenek hazatalálni az elkóborolt állatoknak. Szilveszter éjjelén összesen kilenc kutyát fogtak be, amelyek közül nyolc már hazakerült, az utolsó eb azonban még náluk van, mivel nem volt benne csip, így még a gazdájára vár. Az idén kutyák mellett eltűnt cicák és egy megszökött kecske miatt is megkeresték őket.

Tíz perc után

– Szilveszter után Debrecenben még körülbelül 25 kutyáról érkezett bejelentés hozzánk, illetve a többi önkénteshez, ami a korábbi évekhez képest jóval kevesebb. Őket már szerencsésen hazajuttattuk. Volt olyan eset, hogy tíz perccel a bejelentés után a kutyát már át is adtuk a gazdájának. Abban az esetben, ha az eb nem rendelkezik csippel, a közösségi média segítségével próbáljuk megtalálni a gazdit. Ha ez sikerül, akkor csippel és beoltva adjuk vissza neki – részletezte a menhelyvezető.

Hozzátette, mostanában szerencsére egyre jobban odafigyelnek a gazdik, bezárják az állataikat, hogy azok ne tudjanak elszökni. Volt rá példa, hogy tanácsot kértek tőlük az állattartók, mivel biztonságban akarták tudni a kedvenceiket.

HBN–BR


[related-post post_id="3725464"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!