Debrecen hírei

2018.01.27. 08:41

Eldőlt a régi huszárlaktanya sorsa?

Debrecen - Az odahordott és meggyulladt szemét miatt kis híján leégett a Nyugati utcai, régóta kiadó épület.

Debrecen - Az odahordott és meggyulladt szemét miatt kis híján leégett a Nyugati utcai, régóta kiadó épület.

Néhány napja masszív vasráccsal zárták le Debrecenben, a Nyugati utcán található egykori huszárlaktanya hosszú évek óta üresen álló főépületének lépcsőit. (Az 1 emeletes és a környező földszintes házakban nagyjából bő egy évszázada szállásoltak el katonákat, aztán egyebek mellett a GÖCS-telep, később a finomkötöttáru-gyár irodái működtek ott, és orvosi rendelőknek is helyet adott.)

Az ingatlan tulajdonosa, Nagy Zsolt lapunk érdeklődésére elmondta: a vasrács felhelyezése azután történt, miután decemberben – immáron sokadjára – hajléktalanok „fészkelték be” magukat a széltől és csapadéktól viszonylag védett helyre. Aztán karácsony előtt elkezdtek egyre több és több szemetet odahordani. Egy idő után olyan rengeteg hulladék halmozódott fel, hogy már az utcára is „kifolyt”.

Ilyen állapot volt a szemetelők miatt | Fotók: Matey István

Január 15-én a szemét valahogy meggyulladt, aztán a lángoktól berobbant a bejárati ajtó, és a tűz néhány négyzetméteren az épület belsejében is pusztított. A gyorsan kiérkező tűzoltók is okoztak némi kárt, mert egyrészt több ablakot kénytelenek voltak betörni, másrészt a fagyos időben kilocsolt sok víz sem tett jót. A kár értéke a tulajdonos szerint több százezer forint.

Nagy Zsolt arról is beszámolt, hogy hiába szeretné régóta kiadni (esetleg eladni) a belváros határán, jó helyen lévő házat, eddig nem talált komoly érdeklődőt, vevőt.

Amennyiben ez az üzlet nem jönne össze lehet, hogy háromcsillagos szálloda lesz ott. Az átalakítás, felújítás 150-200 millió forintba kerülne. Ezt az összeget pályázaton, talán a Kisfaludy-terv keretében is el lehetne nyerni”

– fogalmazott a tulajdonos.

HBN–OCs


[related-post post_id="3730001"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!